De post, de post

De post werkt hier ook anders. We hebben geen brievenbus bij het huis maar deze staat iets verderop bij een aantal andere brievenbussen. Die van ons kan ook niet op slot. Je hebt al wel brievenbussen die op slot kunnen en de postbode heeft daar een sleutel van.

DSC_0280

Je moet er dus aan denken om af en toe de  post te controleren. Als je iets wilt versturen gooi je het in je eigen brievenbus en moet je een rode vlag omhoog doen zodat de postbode weet dat iets op moet halen. Het rare is dat iedereen er gewoon bij kan. Blijkbaar wordt er hier niet veel gejat. Nu is het stelen en openen van andermans post geloof ik ook een federal offence en staan er behoorlijke straffen op.

De postbodes rijden in deze wagentjes rond:

WP_20130608_008

Pakket bezorging is hier helemaal bizar. Ze gooien het pakketje gewoon voor de deur. Ook als je thuis bent. Maar het kan dus zomaar zijn dat er een pakketje een aantal dagen voor de deur van je huis ligt te wachten op je. Ik heb een app op windows waar je pakketjes kunt volgen. Zat aan de keukentafel en kreeg ineens een berichtje dat een pakket was af geleverd. Huh, ik was gewoon thuis. Dus ik loop naar de deur en jawel, er ligt gewoon een pakketje, ze nemen niet eens de moeite om aan te bellen.

Oh ja, nog zoiets geks. als je postzegels koopt in het postkantoor kun je alleen cash of met een cheque betalen. Niet met pin of creditcard.