En, hoe lang gaan jullie?

Dat is de vraag die we toch echt wel heel vaak krijgen. Voor hoe lang gaan jullie die kant op. Eigenlijk weten we dat niet precies. We krijgen enkele reis tickets. En dat is ook wat we willen. Dus we gaan in principe voor onbepaalde tijd. Waar we wel aan denken is wat doen we als Lisa naar het voortgezet onderwijs toe gaat (dus als ze 11/12/13 jaar is). We denken zelf dat we rond die tijd een keuze gaan maken of we daar blijven of weer terug gaan naar Nederland. Uiteraard is het ook afhankelijk van, of we het daar naar onze zin hebben of niet. Er zijn wel collega’s teruggekomen omdat de vrouw het niet naar de zin had.

Een ander moment zou kunnen zijn als Lisa naar de Universiteit toe gaat (hopen dat ze dat kan J) We lopen dan het risico als we terug willen dat ze niet meer mee gaat. Voordeel van Nederlander zijn is dat je in NL studiefinanciering krijgt en veel opleidingen in het Engels zijn. Daarnaast is het niveau van het NL onderwijs erg goed.

Dus dat zijn de afwegingen die we maken. Doel is voor langere tijd. Het zou kunnen dat je na een jaar zegt; dit was niet voor ons, maar liever dat we het hebben geprobeerd dan over 5 jaar zeggen; hadden we toen maar…..

Comments

Comment by Martin Voorsmit on 2013-04-10 16:02:07 +0000

Hallo lieve mensen, adembenemend heb ik jullie verhaal gelezen. Hartstikke goed. Wat een moed en doorzettingsvermogen! En vooral die laatste zin: “..liever dat we het hebben geprobeerd dan over 5 jaar zeggen; hadden we toen maar..” > helemaal mee eens! Ik wens jullie alle geluk en succes van de wereld toe. Groeten, Martin V.