Raar in Amerika: Sesamstraat

Wat ook wel raar hier is (of in NL tis maar net hoe je het bekijkt) is Sesamstraat. In NL heb je Pino en die is blauw. In de US (en volgens mij de rest van de wereld) heb je Big Bird en die is geel. Geen idee waarom dat is. Kon het op internet niet vinden.

BigbirdnewversionPino

 

Update: dank aan Frank hieronder in de comments en Bertram via twitter. Hier staat het antwoord: http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/de-maatschappij/waarom-pino-nederland-blauw

In de Engelstalige versie van Sesamstraat speelt Big Bird mee. Pino is gebaseerd op die Big Bird. Er zijn wel enkele verschillen, Pino is natuurlijk blauw en Big Bird is geel. Dit kleurverschil moest van de Amerikaanse Sesamstraat bazen. De Nederlandse Sesamstraat moest niet te veel op de Amerikaanse Sesamstraat lijken.

Tommy, Ieniemienie en Purk zijn Nederlandse bewoners van Sesamstraat, in de Amerikaanse versie komen ze niet voor. De filmpjes die je tussendoor kunt zien in Sesamstraat zijn vaak wel Amerikaans, Bert en Ernie bijvoorbeeld en Koekiemonster komen in beide programma’s voor.

Wist je dat Big Bird soms voorkomt in vertaalde Sesamstraat boekjes? Hij wordt dan vaak Neef Jan genoemd.

Comments

Comment by Frankwin on 2015-01-23 08:05:52 +0000

Zie http://www.willemwever.nl/vraag_antwoord/de-maatschappij/waarom-pino-nederland-blauw