De baan aangenomen en nu?

Gisteren besloten dat ik akkoord ga met de aanbieding uit de US. En nu? De directeur van de afdeling waar ik voor werk heeft een mail gestuurd naar het hele team, DPE West Europa en het management team van Microsoft Nederland. Toen kon ik het ook melden op Facebook en Twitter. Dat heb ik geweten. Honderden reacties zijn er al binnen gekomen. Daar ben ik toch behoorlijk van ondersteboven moet ik bekennen. Blijkt dat je in al die jaren toch best wel wat hebt opgebouwd.

Nadat ik de bevestiging via de mail had verstuurd naar Microsoft in de VS kregen we meteen een ‘relocation agent’ toegewezen. Ik heb diverse Nederlandse collega’s die al naar Seattle zijn verhuisd en die hadden me allemaal een Nederlandse dame aangeraden. Helaas werkt die nu ergens anders dus we hebben een Amerikaanse man toegewezen gekregen. Hij gaat ons dit hele traject begeleiden. Via Microsoft verhuizen is wel erg luxe hoor, er wordt zoveel geregeld. De ‘relocation agent’ is ons primaire aanspreekpunt en helpt ons alles te regelen. Dus denk aan de papierwinkel voor de Visa aanvraag. Boeken van de vliegtickets. Regelen van de huur auto in de US maar ook eventueel in NL als je je auto van het werk al hebt moeten inleveren bijvoorbeeld.

Ik mag niet alles vertellen wat er in de aanbieding stond maar de volgende dingen worden geregeld en of vergoed:

 • Alle hulp bij het regelen voor, na en tijdens de verhuizing
 • Een auto de eerst komende tijd in de US
 • Een bepaalde tijd een volledig ingerichte woning, zodat je de tijd hebt om daar een huur of koopwoning te zoeken
 • Een hotel in NL als je je huis hebt verkocht vlak voor je gaat, eventueel een huurauto
 • Hulp bij belasting voor je gaat en als je daar bent (is toch ingewikkeld met NL/US combinatie aangifte)
 • Ze regelen dat onze hond Dizzy mee kan verhuizen
 • Aanvraag Visa (niet onbelangrijk)
 • Aanvragen van een Social Security nummer als je in de US bent
 • Hulp bij regelen bankzaken en verzekeringen als je aankomt
 • Vliegtickets (3x een enkeltje! Raar idee, een enkeltje)
 • Niet onbelangrijk een verhuizing, er komt een grote container voor de deur die wordt voor je ingeladen en gaat per boot naar de US. Daarnaast krijg je een kuub ruimte om via het vliegtuig te versturen, dus daar kunnen zaken in die je sneller wilt kunnen gebruiken. De container op de boot doet er ongeveer 2 maanden over om naar Seattle te komen begrepen we.

Etc etc. Best wel luxe eigenlijk J

Gelukkig kennen we al veel mensen in Seattle en Sandra is al regelmatig met de vrouwen van mijn collega’s aan het mailen, Skypen en bellen om tips en tricks uit te wisselen. (over scholen, fietsen wel/niet mee, waar wonen en waarom etc)