Huis in Bothell nu verkocht, papieren zijn getekend

WP_20150825_12_49_48_Pro [85086]Gisteren (25 Augustus) hebben we de documenten voor de verkoop van ons huis in Bothell getekend. De notaris kwam gewoon bij ons thuis (kon ook op het werk of bij Starbucks). Hoe handig is dat? Dus een hele rits documenten tekenen, de uiteindelijke afrekening kregen we ook, daar zit ook het water bij, want als je het water niet betaald dan kan het waterbedrijf een ‘lean’ op het huis nemen waardoor de kopers de financiering niet doorgaat etc. Daar zijn een hele rits dingen van, bijvoorbeeld $5 technische kosten voor de belasting van King County (dat is bovenop de bijna $11.000 belasting die we al betalen over de verkoop!!), kosten van de makelaars (3% voor de kopende makelaar en 2% (we kregen korting) voor de verkopende makelaar, hopla das ook weer bijna $30000) dus al met al een hoop kosten). Dat is nu allemaal geregeld. Via de notaris rijdt er een koerier naar de rechtbank om de verkoop in te laten schrijven. Zodra daar een bevestiging van is (case number) wordt via een wire transfer het geld naar ons overgemaakt. Das mooi want dat geld hebben we nodig om de downpayment van het huis in Sammamish te doen 🙂

Omdat we het huis in Sammamish nog niet hebben huren we nog 2 weken het huis van de nieuwe bewoners (voor $0) vandaag wordt er dus een inspectie gedaan om de staat van het huis vast te leggen. Dus elk krasje, plekje en vlekje wordt vastgelegd. Raar eigenlijk want dik een maand geleden toen ze een bod deden op het huis en nu is er niets vastgelegd, dus als we de afgelopen maanden een partij strepen en plekken op de muren en deuren gemaakt zouden hebben is er niets van aan te tonen maar nu voor de 2 weken huur wordt dat wel gedaan. Raar verschil.

Dus weer een stap dichterbij naar de verhuizing richting Sammamish.