De grote verbouwing

Of is het ‘help mijn man is klusser’? We zijn dus aan het verbouwen. Toen we het huis kochten wisten we al dat we een aantal zaken wilden veranderen aan het huis. Nu we er een paar maanden wonen hebben we een goed idee wat nu precies willen.

Het is best een hoop werk en kost een hoop geld, we realiseren ons dat het een meer jaren plan gaat zijn, zowel qua hoeveelheid werk maar zeker ook de kosten. We willen elke keer een stuk doen en dan weer sparen voor het volgende gedeelte.

Bijkomend voordeel is dat we niet in 1 grote gigantische bouwput hoeven te wonen maar elke keer een stuk kunnen doen. Bijvoorbeeld tijdens de keuken verbouwing kunnen we tijdelijk beneden in mijn studeerkamer de keuken maken en ‘normaal’ leven terwijl boven alle muren open liggen.

Een aantal zaken die we willen doen zijn:

 • De gigantische schoorsteen/openhaard in de woonkamer (en beneden) verwijderen.
 • Muur tussen woonkamer en keuken verwijderen
 • plafond in de keuken verwijderen en daar ook ‘vaulted ceilings’ van maken net als in de woonkamer
 • Keuken vervangen voor nieuwe keuken
 • Alle muren gips verwijderen en nieuwe gipsplaten ophangen en isolatie in de muren vervangen (er zit een soort granol op de muren wat we erg lelijk vinden)
 • Vloerbedekking vervangen in hele huis voor houten vloer.
 • Ramen en deuren vervangen voor nieuwe kunststof versies (scheelt enorm qua isolatie)
 • In de woonkamer voor de ramen vervangen voor ramen vanaf de grond tot het plafond en in het midden een schuifpui
 • een deck aan de voorkant en zijkant van het huis
 • trap naar entree vervangen, de grote ronde balken zijn aan het rotten en moeten ooit vervangen worden, kunnen we de trap meteen breder maken.
 • Airco
 • slaapkamer van ons en Lisa samenvoegen tot 1 grote slaapkamer, dit wordt Lisa’s slaapkamer.
 • Toilet maken op de verdieping (waar nu Lisa’s kamer is) en een inloopkast voor Lisa’s kamer
 • Beneden mijn kantoor ombouwen naar een slaapkamer, de bios wordt een toilet, badkamer en inloopkast voor de nieuwe slaapkamer
 • Tuin veranderen, aan de zijkant meer muren en terassen maken (met firepit). Aan de voorkant de tuin aanleggen met meer planten etc. De grote coniferen moeten weg zodat we uitzicht vanuit de slaapkamer hebben.
 • Hek achter in de tuin maken zodat de hond los kan lopen en vanaf het dek aan de zijkant van het huis de achtertuin in kan lopen.
 • De huidige logeerkamer het raam vergroten en dit wordt de nieuwe bioscoop
 • Ooit als we zin hebben de badkamer en waskamer beneden omwisselen zodat de bioscoopkamer een ‘en suite’ badkamer kan krijgen
 • Huis buiten grijs verven in plaats van het huidige blauw
 • Garage binnen de muren gipsplaten ophangen en netjes afwerken.

Om een idee te geven wat we gaan doen. Onderstaande tekening is de huidige situatie op onze verdieping (Het huis is in een heuvel gebouwd dus we leven eigenlijk op de 1 etage, Links bovenin is de keuken met een muur naar de eetkamer. Grote openhaard tussen de eetkamer en woonkamer. De woonkamer heeft uitzicht over lake sammamish. Verder zijn er 4 slaapkamers. Helemaal rechtsonderin is onze slaapkamer met een (kleine) badkamer). We gebruiken de slaapkamer rechtsbovenin nu als kleedkamer. Lisa heeft de slaapkamer naast die van ons.

Onderstaande tekening laat zien wat we van plan zijn. Eerst de openhaard en schoorsteen weg in de woonkamer, de muur tussen de keuken en de eetkamer gaat ook weg. Daarna maken we van onze en Lisa haar slaapkamer 1 grote kamer met inloopkast. Een toilet in de hal voor onze gasten. Ooit in de toekomst kunnen we de andere 2 slaapkamers nog samenvoegen en de badkamer voor die kamer gebruiken. Voorlopig ga ik de kamer rechtsbovenin als kantoor gebruiken en de laatste slaapkamer wordt de hobbykamer van Sandra.

Onze master bedroom en badkamer komt beneden (zijn nog geen plaatjes van).

Hoop werk. We proberen het via Facebook en dit blog een beetje bij te houden met tekeningen, fotos etc.