Inspectie en taxatie huis in Sammamish

Bij de koop van ons nieuwe oude huis in Sammamish hebben we ook een inspectie laten doen (op 14 juli). Dit is 1 van de ontbindende voorwaarden. Na een inspectie kun je gewoon nog van de koop afzien. Bij elke inspectie komen er wel dingen naar voren, de vraag is hoe ernstig zijn de gebreken en de volgende vraag is laat je dit fixen door de huidige bewoners. Nu kun je je voorstellen dat de huidige bewoners er geen baat bij hebben dit zo goed mogelijk te doen, dus wat meestal gebeurd is dat je probeerd te onderhandelen over een eventuele korting op de koop. Hier kun je het inspectie rapport vinden (als je het interressant vindt om te lezen) Inspectie Rapport huis Sammamish

De belangrijkste dingen die naar voren kwamen was dat er slordig electrisch werk is geleverd (dat kan ik zelf oplossen). Dat de palen van de houten trap naar de voordeur beginnen te rotten. Deze palen zijn erg dik en nog niet door en door rot dus kunnen nog een paar jaar mee. We willen deze vervangen op het moment dat we het deck voor het huis gaan bouwen. En het dakterras bij de slaapkamer moet beter waterdicht gemaakt worden. Warmwater installatie is ook aan het einde van zijn latijn (maar vervanging is niet super duur, $900 geen duizende euros aan HR ketels hier).

We hebben om $6000 korting gevraagd zodat we zelf de reparaties kunnen doen. Daar zijn de verkopers mee akkoord gegaan.

Na het tekenen van alle papieren door beide partijen ligt de boel nu bij de bank. We hebben het huis ook moeten laten taxeren ($595 kost dat) en de appraisal kwam 9 augustus binnen op $648.000, precies het bedrag wat we hebben betaald, toevallig toch (soms lijkt het wel makkelijk verdiend dat taxeren). Hier kun je het taxatie rapport vinden: Taxatie. Dus de bank kan verder met de hyotheek aanvraag, Hopenlijk snel na de closing van het huis in Bothell.