Papieren huis Sammamish getekend

20150902_111317_1Het einde is in zicht. We hebben gisteren (2 september) de papierhandel voor het huis in Sammamish getekend. We kregen maandag al bericht dat de hypotheek goedgekeurd was (ja toen pas). Dan worden er allerlei dingen naar de Escrow agent gestuurd (een soort notaris). Toen die de papieren voor elkaar hadden konden we een afspraak maken om de boel te tekenen. Ook deze keer kunnen ze weer naar je toe komen dus we hadden bij mij op kantoor afgesproken. (ik zit de hele week in training dus dit was erg handig). Enorme stapel papier. Een document dat de notary geen legal advies heeft gegeven. Dat je dit document hebt gelezen, dat je dat document hebt gehad en gezien. Document met handtekening dat je niet hebt gehoord dat je je baan kwijt bent binnenkort, of je het huis als je primaire woonadres gaat gebruiken etc etc.

Nadat alle documenten zijn getekend rijdt de notaris meteen naar kantoor. Dan worden er weer documenten naar de bank gestuurd en vrijdag is dan officieel de overdracht. Op die dag rijdt een koerier met de documenten naar de rechtbank, als daar de transactie is ingeschreven krijg je een case nummer. Dat betekend dat de verkoop officieel rond is en je de eigenaar bent. Ook zal op die dag de bank het geld van onze rekening afhalen en naar de Escrow agent overmaken. Op dat moment wordt onze makelaar gebeld en kunnen ze ons de sleutels geven.

We hebben dan een week om aan te geven of er zaken niet goed zijn opgeleverd (stel dat de keuken ineens weg is dan kun je dat in die week aangeven).

Dus het plan is dat we vrijdag de sleutels krijgen, het weekend aan de gang kunnen in het nieuwe huis. De 8e verhuizen en de 9e ons ‘huurhuis’ overdragen aan de nieuwe bewoners en onze borg terugkrijgen.

Deze week wordt dus het geld voor het nieuwe huis van de rekening afgehaald, de verzekering is al een jaar vooruit betaald, ook is een stuk voor de onroerendgoed belasting al op een escrow rekening van de bank gestort (daar storten we elke maand op als onderdeel van de hypotheekbetaling). De 1e keer dat de hypotheek nu wordt afgeschreven is 1 november. (dus volgende maand is al betaald).

Op naar het klusgeweld en muren neerhalen, keukens vervangen, schilderen en stucadoren 🙂