Mijn eerste dag NEO (New Employee Orientation)

Vandaag was mijn eerste werkdag in Redmond. Ik moest om 7:30AM (Dat is smorgens!) aanwezig zijn en vooral niet vergeten alle documentatie en formulieren mee te nemen. Ik denk dat ik wel 4 mail heb gehad met allerlei informatie en herinneringen wat mee te nemen. Paspoort, Visum, I96 formulier, getekend employee formulier. Offer letter (getekend) etc.

NEO is elke maandag in gebouw 92, er staan zelfs bordjes die je daar heen verwijzen.

WP_20130429_001

Ik was iets te vroeg en moest nog even in de hal wachten met nog een aantal personen. Daarna werden we door een dame naar het MS museum gestuurd. Daar kreeg je een lanyard (touwtje om je nek) met een naamkaartje erin en de naam van je manager erop. En de nieuwe Microsofties kregen een tijdelijke badge (toegangspas).

WP_20130429_004

Daarna mochten we naar boven, allerlei bordjes met de richting en daar was Zone 1.

WP_20130429_006

In Zone 1 moesten we achter een laptop plaatsnemen en allerlei informatie online invullen. Je bent in de US verplicht als werkgever te controleren of de medewerkers wel in de US mogen werken. Er lagen instructies die je moest volgen hoe dit in te vullen. Daarna moest je naar een andere tafel lopen en controleerde iemand (van LCA, de legal department van MS) of alles klopte, checkte je paspoort en maakt een copy etc. Daarna mocht je naar de volgende zaal.

WP_20130429_007

In deze zaal wederom achter een pc zitten. Hier kon je weer andere informatie invoeren zoals je adres en emergency contact info. Dit komt allemaal in een intern systeem genaamd Headtrax, omdat ik al MS employee ben werd door de app de data weer up to date gebracht. Dit systeem is de basis weer voor allerlei andere systemen die daar de informatie van krijgen zoals het benefit systeem. Het HR systeem, je expense systeem etc.

Zone 3 mocht ik overslaan (daar werden de foto’s gemaakt voor je badge (Ik heb er al 1 Smile)

WP_20130429_009

In zone 4 was een zaal met allerlei tafels. Daar stonden bordjes op van de verschillende business units. WPD zit ik bij. Windows Phone Division. De rest van de dag hebben we per tafel aan allerlei opdrachten gewerkt. Er is een online learning tool (microsoftexperience) die je allerlei zaken verteld over de missie van MS, de history, de core values, hoe transport op de campus werkt, informatie over diversity, wat je moet doen bij ongevallen etc. Deze tool moest je gebruiken om allerlei vragen op een Bingo kaart in te vullen. Dit deed je als team.

WP_20130429_010

Voor de lunch kregen we een tegoed kaart met $10. ik heb lekker Sushi gegeten op de Commons, maar je kunt uit 14 verschillende restaurants kiezen.

WP_20130429_013WP_20130429_014

Na de lunch kregen we nog een opdracht voor het team. Mensen interviewen over MS, naar een ander gebouw (wandelen of met de Shuttle) etc. Leuk om meteen wat collegas te leren kennen.

Er waren 72 nieuwe medewerkers deze dag. Ik was de enige die internationaal transfer deed, er waren wel veel ex-MSies die weer terug kwamen, een aantal mensen die als leverancier voor MS hadden gewerkt en nu dus bij MS in dienst kwamen. De dame van HR vertelde dat er die dag ook 1700 stagiares waren begonnen. Deze krijgen allemaal een opdracht van 12 weken en dan dan weer terug naar school. Sommige met een aanbieding om bij MS te beginnen als ze klaar zijn met school.

Aan het einde van de dag werd er nog 45 minuten besteed aan alle benefits. Ziektekosten verzekering (zijn 2 verschillende waar je uit moet kiezen). PRIME kaart met allerlei kortingen, lidmaatschap sportclubs, verzekeringen, etc. Daarna werden we naar beneden begeleid en kon men hun MS badge ophalen (blue badge) en stonden er tafels van de verschillende benefits waar je met vragen terecht kunt.

Inschrijven voor je medical benefit kan alleen als je een SSN (Social Security Number) hebt. Die kan ik pas over 10 dagen aanvragen. En Sandra en Lisa pas 10 dagen na 1 juni. Dus daar was informatie over hoe dat dan werkt. En je krijgt weer informatie waar je met de rest van de vragen terecht kunt. Weer meer uitzoek werk. Gelukkig heb je daar 30 dagen de tijd voor (en ondertussen ben je gewoon verzekerd uiteraard) het systeem is wel weer anders als in NL (schrijf ik nog wel een keer een blogpost over)

Echt een gigantische geoliede machine die elke maandag het programma afdraait.

Aan het einde van de dag wandelde ik weer naar de parkeergarage en zie je dat er op campus ook nog plek is voor natuur SmileHet is er erg mooi aangelegd met gras, planten etc.

WP_20130429_016

De 30e (ja ik moet gewoon werken) moet ik me om 9:00AM melden bij mijn manager en gaan we aan de slag.