Mijn nieuwe kantoor

Sinds dinsdag heb ik dus voor het eerst van mijn leven een vaste werkplek. Nog erger, een eigen kantoor. Sinds ik begon met werken in 1996 bij e-office heb ik nog nooit een vaste werkplek gehad. Dat is dus wel even wennen. Ook zijn de regels in de US over werkplekken wat anders. Ik heb dus geen kantoor met daglicht. Ik zie wel de lucht via mijn raam en het raam van de overbuurman. Verdeling van kantoren gaat hier op senioriteit (hoe lang ben je in dienst en wat is je rol). In dit team zou ik wel recht hebben op een ‘window office’ maar ze trappen er niet zomaar iemand uit. Als het team verhuisd of als er iemand weggaat wordt er gekeken wie er dan aan de beurt is.

Dit is mijn uitzicht als ik achter mijn computer zit:

WP_20130501_001

En zo heb ik mijn kantoor nu ingericht. Ik heb nog extra whiteboard en een boekenkast besteld zodat ik wat spullen kwijt kan.

WP_20130502_003WP_20130502_004

Aan de ene kant is het wel handig dat je je laptop meeneemt en de rest van de spullen kabels gewoon kunt laten liggen.

Nadeel is wel weer dat je wat verder weg van je directe collegas zit te werken. Ik moet een stukje door de gang lopen om ze te zien. Dus de ‘spontane’ gesprekjes zijn wat lastiger te initieren vergeleken met mijn oude werkplek in NL.

Ik heb ook nog 2 filmpjes gemaakt. Het stuk vanaf de snelweg tot de parkeergarage met de auto en als ik vanaf de parkeergarage naar mijn kantoor toe wandel. Zo krijgen jullie een beetje een indruk hoe het er hier uitziet bij Microsoft corp.

De dansende captions komt omdat Youtube de filmpjes kan stabiliseren. Ik film dit met mijn fototoestel en die doet niet aan image stabilisation.

Comments

Comment by Wim Hoek on 2013-05-03 00:25:38 +0000

Leuk zo een indruk van Microsoft US.

Hier in Nederland zijn we maar verwend met de arbo regels, dat elk kantoor een window moet hebben.

Ik had alleen de indruk dat de beveiliging beter zou zijn. Maar je rijd zo de parkeer garage in en 1 x swipen en je bent binnen bij de kantoren.

Met koeken van AH op je buro, moet het toch lukken om je directe collega’s naar je kantoor te laten komen voor een gesprekje.

Waarom heb je de filmpjes niet met de Lumia 920 gefilmd (image stabilization)?