I’m an alien

I’m a legal alien, I’m a dutch girl in Seattle.
Afgelopen vrijdag was ik 10 dagen in de VS en stond ik samen met Lisa ‘s ochtends om half 9 in de rij voor het kantoor van de Social Security Administration om mijn social security number aan te vragen. Hoewel het kantoor pas om 9 uur open ging, waren wij nog niet eens de eersten in de rij. Toen de deur open ging, waren we dan ook gelukkig snel aan de beurt. Je moet een aanvraagformulier invullen met al je gegevens, waaronder je verblijfstatus, in mijn geval: legal alien. Verder had ik braaf mijn paspoort en I-94 formulier meegenomen, zoals mij was verteld. Helaas bleek al heel snel dat ik ook een uittreksel van de huwelijksakte mee had moeten brengen en die had ik dus niet. Gelukkig bood de mevrouw die mij hielp aan om mij als eerste te helpen wanneer ik terugkwam met de akte.

Omdat ik nu toch in de buurt van de autorijschool was, ben ik daar eerst maar even langs gegaan om mijn theorie te doen. Dat was zo gebeurd, een kwartiertje later stonden we weer buiten, m’n examen gehaald met 1 foutje (je mocht er max. 5 fout hebben, helaas was dit de pen en papier versie dus ik kon geen vragen overslaan) en een afspraak om af te rijden op woensdag 19 juni.

Goed, terug naar huis voor de huwelijksakte en toen weer terug naar het kantoor in Bellevue. Gelukkig hoefden we dus niet weer in de rij te staan, want het was best wel druk. De mevrouw typte mijn gegevens over, vroeg me 2x of ik alles juist had ingevuld en begreep dat het strafbaar is om de boel niet naar waarheid in te vullen, gaf me een bewijsje mee en de mededeling dat ik het nummer binnen 10 dagen thuisgestuurd zou krijgen. Zo, ook weer geregeld.