Werken in Amerika

Over dit onderwerp zal ik in de toekomst nog wel wat meer schrijven. Er is genoeg te melden over de verschillen tussen NL en de US met werken maar ook werken in Corp versus de Sub in NL.

Vandaag heb ik mijn MS awards in mijn kantoor neergezet. Deze hebben we op advies van andere NL collega’s die al in de US werken mee laten shippen met de luchtvracht.

WP_20130621_003

Eigenlijk was het advies om ze met de koffers tijdens de vlucht mee te nemen. Dat vond ik wat overdreven.

De reden waarom? In de US is de hierarchy nogal belangrijk. Men kijkt letterlijk bij emails van wie ze zijn en welk level die persoon heeft. Het gebeurd dus bij bepaalde mensen dat ze niet eens reageren omdat je geen ‘director’ maar een Senior level hebt en dus blijkbaar de moeite niet waard bent om te reageren. Niet iedereen doet dat, maar genoeg wel en daarom is het handig om er rekening mee te houden.

Hetzelfde geldt dus ook voor je kantoor. Iemand die langer in dienst is (en dus eventueel meer senior) heeft een kantoor met een raam. Als je geen kantoor met een raam hebt ben je dus minder belangrijk. Nu kan het zo zijn, zoals in mijn geval, dat je door een overplaatsing wel recht op een kantoor met raam hebt maar dat er geen beschikbaar is (tot er weer eens wordt verhuisd, wat bij de phone groep ongeveer 1x per jaar gebeurd).

De awards die je bij MS krijgt (bij elke 5 jaar in dienst) helpen dan weer om je bezoekers in je kantoor aan te tonen dat je toch echt al wel wat ervaring hebt bij MS. Dus MS awards, golden circle awards, patent cubes, vaantjes van de wandelvierdaagse, kampioen karten bij je teamuitje, sub of the year award. Allemaal belangrijk.

Tsja….. raar volk die amerikanen 🙂