Voor iedereen die het moeilijk heeft

Op het moment zijn er in onze omgeving best wel wat mensen die een moeilijke periode doormaken. Vanavond moest ik ineens denken aan een gedicht dat ik nu ongeveer een jaar geleden heb geschreven, denkend aan mijn eigen moeilijke periode(s). Ik heb het gedicht destijds voorgelezen op de nlp training die ik toen volgde. Een hele overwinning voor mezelf. En nu vroeg ik me af of ik dit niet gewoon moest delen. Al is er maar een persoon die er troost uit kan putten, dan is het meer dan de moeite waard. Ik wil op deze manier in elk geval aan alle mensen die het nodig hebben, laten weten dat ik aan hen denk en met hen meeleef.

Eenzaam
staat het riet tussen de verlaten velden.
Vechtend
tegen de harde wind en de bittere kou.
Het hoofd gebogen
in de hoop de wind te trotseren.
Diep gebogen
maar niet gebroken.

Tot op een dag
de wind gaat liggen en de zon gaat schijnen.
En het riet
zich opricht, trots en fier.
Klaar
om tot volle wasdom te komen.

X Sandra