Eerste ervaring XBOX One

Ook een voordeel van hier wonen, meestal worden productlanceringen wel in de US gedaan, deze keer helaas voor de mensen in NL niet (tip, rij naar Duitsland of bestel via amazon.fr of amazon.de)

Deze week is dus de nieuwe XBox gelanceerd, Daar hebben een hoop collegas erg veel uren voor gemaakt om dat op tijd te laten gebeuren. Dit bord hing in 1 van de gebouwen bij ons op kantoor (Studio B)

WP_20131121_16_36_24_Pro

Een tijd terug had ik um al ‘pre-ordered’ en toen ik de 22e thuis kwam lag de doos al op mij te wachten, Had daarvoor in de company store alvast Forza5, een extra controller en een accu voor de andere controller opgehaald.

WP_20131122_12_49_51_Pro

Toen ik de doos openmaakte kon ik als eerste de Kinect uitpakken. Elke XBox wordt nu met een Kinect verkocht.

WP_20131122_16_49_17_ProWP_20131122_16_50_22_Pro

De doos bevat een dun ‘getting started’ boekje (wie heeft dat nu nodig Winking smile) een controller en een headset die je aan de controller kunt vastmaken,

WP_20131122_16_49_47_Pro

WP_20131122_16_53_49_Pro

Uiteraard ook nog een powersupply. Het is wederom weer zo’n gekke aansluiting waar geen ‘standaard’ powersnoer in past.

WP_20131122_16_54_05_Pro

De XBox upclose. Ik vind um eigenlijk wel mooi.

WP_20131122_16_54_16_Pro

Nadat ik um aan had gezet, wifi password had ingegeven werd er als eerste een update gedownload. Dat was al bekend via het internet. Een update van 507MB, 15 minuten later was deze gedownload en geinstalleerd.

WP_20131122_17_09_13_Pro

De XBox is ook verbonden aan mijn Comcast setup box. Via een paar vragen (welk type tv heb je, welke provider etc) kan mijn XBox de tv aanzetten, het volume ‘muten’ en de settop box bedienen. Geen idee hoe het precies werkt maar het werkt wel.

Ik heb online Battlefield 4 gekocht. Het gave is dat je die al kunt gaan spelen als nog niet de hele game is gedownload. Bij 13% kon ik de game al opstarten.

WP_20131123_09_36_39_Pro

In de game kun je dan zien welk gedeelte je al wel of niet kunt spelen. Ik kon dus al wel de single player spelen maar nog niet de multiplayer.

WP_20131123_09_35_49_Pro

Ook zit er Skype op de XBox, dat werkt ook super goed, Je komt trouwens wel vol met je knar in beeld op een 60” tv, tis maar dat je het weet Smile

WP_20131123_10_02_43_Pro

Leuke is dat de camera je in het midden houdt, als je rondloopt in de kamer veranderd het beeld met je mee.

Met de XBox kun je ook apps ‘snappen’ net als in Windows 8. Op de foto hieronder zie je dat ik Battelfield4 aan het spelen ben en tegelijk de website tweakers.net aan het bekijken ben. Helaas werkt Skype nog niet gesnapt (komt eraan) maar je kunt je voorstellen dat dat wel gaaf is om tegelijk naar een sportgame te kijken op tv en met je vrienden te kunnen Skypen.

WP_20131123_11_33_42_Pro

Een aantal andere dingen die me opvielen:

Spraakherkenning via de Kinect werkt voor mij niet echt super goed. Geen idee of dat aan mijn accent ligt of dat het gewoon niet werkt.

Skypen met mijn zus Marijke werkte voor hun niet altijd even goed met het geluid. Het automatisch zoomen zorgt er ook voor dat het geluid verandert. Soms horen ze me zachtjes, soms hard. Toen ik met Rene naar zijn XBox skypte hadden we die problemen niet.

TV kijken via de XBox is ook erg gaaf. Via de X vraag je de gids op en selecteer je een programma, de XBox zapt dan je settop box voor je. Je krijgt ondertussen gewoon berichtjes en game invites binnen.

Met de XBox knop op je controller spring je terug naar je startscherm. De games of apps draaien dan iets kleiner op je homescreen gewoon door. Je switcht ook super snel weer terug of naar andere programmas.

Heel soms zie je wel dat er een aantal dingen nog niet helemaal af zijn. Ik ga er van uit dat er snel nog wat updates komen voor apps en games.

De NFL en ESPN app zijn echt heel mooi gemaakt. Super snel, video begint meteen te spelen. Cool!

De XBox is stil! eindelijk!

Netflix, Amazon etc werken erg goed. Wat ik jammer vindt is als ik op de xbox naar Video zoek ze geen Netflix of Amazon resultaten geven in de algemene search. Ik zou heel graag die integratie zien en dan ook meteen de video diensten die ik niet heb niet meer willen laten zien in de resultaten

Voor de TV moest ik via instellingen even aanzetten dat ik SD en HD kanalen wil zien, Standaard filtert de gids alle SD kanalen waar ook een HD versie van is, aangezien ik geen HD abbo heb bij Comcast moest ik dat aanpassen.

Setup van TV kijken was super simpel. Postcode invoeren, provider kiezen en lineup en klaar. Ik hoop voor iedereen dat dat ook zo in NL gaat werken straks.

Het wisselen tussen apps en snap is even wennen, Ik dacht dat met de knop op de controller ging maar je moet ‘dubbel’ tappen op de xbox knop (had ik toch maar het boekje moeten lezen)

Geen discs wisselen omdat je de games digitaal koopt rules!!!!

Oh ja, ik heb Dead Rising 3 gewonnen via Twitter omdat ik als eerste de QR code via de kinect heb ingelezen,

Je kunt codes inwisselen door de QR tag via de Kinect te laten lezen, dat werkt echt super, nooit meer 25 karakters intypen.

Nog zoiets gaafs, de XBox herkent je automatisch als je ervoor gaat zitten. Zegt ie Hi Matthijs, of Hi Sandra, past meteen je startscherm aan naar jouw voorkeuren. Heel gaaf. Elke keer als San weer naast me gaat zitten zegt de XBox weer: Hi Sandra Smile

Oftewel, mooi spul!

Comments

Comment by Robin Meure on 2013-11-25 01:29:15 +0000

Heb je toevallig al gekeken naar de mediacenter/speler achtige functionaliteit? Daar ben ik eigenlijk wel heel erg benieuwd naar (kan het mijn boxeebox vervangen)

Comment by Matthijs Hoekstra on 2013-11-25 11:04:43 +0000

nog niet kunnen ontdekken robin.

Comment by Helmerer on 2013-11-25 14:04:38 +0000

weet je trouwens ook of het nu mogelijk is om via bv. Mobile.HD (of een andere Windows 8 App) een MKV video via Play To af te spelen via de One?