Handig in Amerika: Box it

Wat hier heel normaal is, als je uit eten bent geweest de leftovers mee te nemen in een doos(je).

Als je hier uit eten gaat en er is nog eten over (al is het maar een punt pizza) vragen ze eigenlijk altijd of ze het voor je in moeten pakken om mee te nemen (do you need me to box that for you?). Dat vind je als Nederlander in het begin echt heel raar.

Als je er iets langer over nadenkt is het eigenlijk helemaal niet gek en begrijp je niet waarom dat in Nederland niet gebeurt, Je gaat uit eten, je betaald veel geld om goed te eten. Als er over is wil je dat JUIST mee naar huis nemen om later om te warmen en op te eten. Als je chinees haalt doe je het ook, als je zelf kookt vaak ook, dus waarom niet als je naar een restaurant bent geweest? Restaurants gooien in NL echt heel veel eten weg. Zonde. Juist in een zuinig land als NL zou je dit verwachten. Ik heb echt geen idee waarom dit daar niet gebeurd.

Petra (mijn schoonzus) wilde dus ook haar eten meenemen in een doos:

WP_20131226_18_31_49_Pro

En ja, je moet de eerste keer echt over een stukje schaamte heen, moet er nog eens goed over nadenken waar dat nou precies vandaan komt.