Raar in Amerika: Eieren in het koelvak

Via Facebook kwam ik dit berichtje tegen: Why the British don’t refrigerate Eggs

Het was me eerder eigenlijk niet opgevallen maar in de US liggen de eieren in het koelvak. In Nederland (en de rest van Europa) dus niet. Terwijl we thuis altijd wel de eieren in de koelkast bewaren (ook in NL). Raar eigenlijk (ook van ons)

WP_20140713_001

Maar hier in de US liggen de eieren dus in het koelvak en zul je dan ook nooit 1 ei vinden in de doos waar nog een veertje aan zit. Het is hier ook heel normaal om de eieren eerst schoon te maken voor je ze gebruikt. De regels zijn hier dus precies het tegengestelde als in de EU. De eieren hier mogen daar niet zo verkocht worden en andersom.

De reden hier is dat als je ze niet schoonmaakt en koelt kan de salmonella besmetting niet of minder snel optreden, terwijl in de EU denkt men dat door het wassen je een speciaal laagje van de eieren afhaalt waardoor het besmettingsgevaar weer grote is dan anders.

Nu heb ik qua aanzien de EU hoger staan met eten dan de US dus ik denk nu maar weer dat de Amerikanen raar zijn Smile

Comments

Comment by Roeo on 2014-07-13 22:13:49 +0000

Ik woon al een aardig tijdje nu in Amerika (Seattle) maar van eieren schoonmaken heb ik hier nog nooit gehoord.

Comment by buitendebrowser on 2014-07-13 22:24:42 +0000

Qua schoonmaken snap ik dat standpunt, maar qua koeling niet echt. Die twee zaken lijken niets met elkaar te maken te hebben. Sterker nog, eventuele salmonella zal zich met koeling minder snel ontwikkelen. Het gekke hierin vind ik dus waarom eieren in EU (specifiek in NL) niet in de winkel in de koeling liggen. Mogelijk omdat moeder Natuur die eieren zelf al houdbaar heeft gemaakt en niet koelen minder kost?