Windows 10 aankondiging en mijn werk.

Gisteren was een speciaal moment voor Microsoft. We hebben daar een hele rits aankondigingen gedaan rondom Windows 10. Dat is nu precies het product waar ik aan werk. Windows draait op een heleboel devices, pc’s, tablets, telefoons de Xbox etc.

Na de aankondiging hadden een aantal journalisten een borrel georganiseerd in Bellevue. Daar ben ik met Pascal geweest. Leuk om de mensen even persoonlijk te spreken. Sommige kende ik al sommige niet, personen zoals Paul Thurrott (bekend van Winsupersite), Mary Jo Foley (Zdnet), Tom Warren  (The Verge), Ed Bott (Zdnet), Alex Wilhelm (Techcrunch) waren er allemaal. Wat helemaal leuk was dat later Terry Meyerson en Joe Belfiore nog binnen kwamen lopen. Heb het met Joe nog even over mijn rubber duck app gehad, blijkt dat hij die app als voorbeeld had gebruikt toen hij zijn zoon van 11 had gevraagd om een app te maken en dat het niet persee ingewikkeld hoeft te zijn.

Hieronder een aantal filmpjes met de diverse dingen die we aangekondigd hebben (en waar ik dus nu eindelijk over mag praten)

Heel erg cool is de Holelens:

De Surface Hub is ook getoond, dit is een 84” touch scherm waar je met meerdere mensen tegelijk op kunt werken. uiteraard draait dit op Windows 10.

Daarnaast hebben we nog verteld dat je op alle Windows 10 pc’s en tablets je Xbox One op afstand kunt gebruiken. Lijkt me ideaal als ik op mijn werkkamer kan xboxen zodat ik eindelijk eens overdag Call of Duty kan spelen terwijl Lisa in de keuken of de woonkamer is, scheelt me een extra xbox kopen Glimlach

In het eerste filmpje worden ook zaken als office en universal apps getoond. Het platform waar ontwikkelaars mee aan de slag kunnen om zelf apps te bouwen is het stuk waar ik aan werk. Dus of het nu op de xbox, tablet, pc of telefoon draait maakt niet uit, dat valt allemaal onder mijn werk. (En ja ook de Surface Hub en de Hololens, snel maar eens een demo device in mijn kantoor plaatsen Glimlach)

Ja ik heb best een coole job op dit moment.

Comments

Comment by Twan Meijer on 2015-01-22 15:06:33 +0000

Ik begrijp het als je het niet mag zeggen of als je het niet weet, maar betekend het feit dat Cortana geïntegreerd wordt in Windows 10, en het feit dat Windows 10 in 25 talen beschikbaar wordt dat hierbij ook Cortana in de desbetreffende talen aanwezig zal zijn? Zoals in het Nederlands 😛

Comment by Matthijs Hoekstra on 2015-01-22 15:20:31 +0000

daar kan ik inderdaad niets over zeggen 🙂