Real Estate Tax voor 2015 aanslag is binnen

Ook in Amerika betalen we belasting (ja echt!). Vandaag kregen we via de post de aanslag voor de onroerend goed belasting. Dit wordt elke maand al verrekend met de hypotheek betaling maar als je het zo als 1 bedrag ziet is het toch best veel.

Ons huis is geschat op een waarde van $483.000 waarvan de grond $142.000 is, ook hier wordt het gelukkig lager ingeschat dan de markt er voor betaald.

In 2015 moeten we daar in totaal $6310,30 belasting voor betalen. Das best veel! Het wordt wel netjes gespecificeerd zoals je in onderstaand overzicht kunt zien:

Capture

Er gaat een gedeelte naar de bieb, een heel groot stuk naar de scholen, de brandweer is trouwens ook een aardige hap. (zelfs meer dan de wegen).

We betalen per maand een bedrag aan hypotheek, dat is opgedeeld in rente, aflossing en een stuk gaat naar een zogenaamde ‘escrow’ rekening, van die rekening wordt deze belasting betaald en bv de bijdrage voor de HSA (Home owner association, oftewel vereniging van eigenaren), via de HSA wordt het onderhoud van het groen in de wijk betaald etc.