Hoe ging het visa interview op het consulaat?

Heel goed dus. Sandra en ik stonden vanmorgen om 9:00 voor de ingang. Daar stonden buiten al mensen te wachten. We werden door een Amerikaanse beveilingsbeambte naar binnen begeleid. Daar moesten we de tas van Sandra inleveren. Riemen af en door een detectiepoort. Alle documenten en tijdschriften in de hand (die hadden we voor de zekerheid meegenomen voor als we lang moesten wachten). We kregen een volgnummer en werden naar een wachtruimte gestuurd.

De wachtruimte was een kleine kamer waar z’n 20 mensen zaten te wachten, het was er heel erg warm. 4 ramen genummerd 1 t/m 4 waarachter mensen van het consulaat zaten te werken. Na zo’n 30 minuten wachten waren wij aan de beurt en konden naar Window 1. Daar zat een meneer die onze papieren aannam. Uiteraard hadden we het verkeerde formaat pasfoto’s, schrik! We konden daar nieuwe maken maar Lisa was niet mee, die zat gewoon op school. Gelukkig konden ze de online foto van Lisa wel gebruiken. We hadden wel pasfoto’s meegenomen maar het idee was dat die als backup nodig waren voor als de foto’s die we bij het DS-160 form hadden geüpload niet goed genoeg zouden zijn. We konden daar terplekke voor mij en Sandra nog snel foto’s maken en inleveren. Even 3x 152 euro afrekenen met de pin. Onze vingerafdrukken werden afgenomen, beide handen 4 vingers en daarna tegelijk de 2 duimen en we mochten weer plaatsnemen en we zouden opgeroepen worden naar Windows 3 of 4.

Ik mocht eerst ook nog even $500 anti ‘fraud and detection’ fee afrekenen bij weer een andere ruimte. Dat kon alleen cash of met de creditcard. Het betaalbewijs moest ik weer inleveren bij de meneer van Window 1.

Na nog zo’n 30 minuten wachten werden we omgeroepen om naar Window 3 te komen. Sandra en ik moesten met een vingerprint scanner aantonen dat we het echt waren :) daarna wilde ze ons trouwbewijs en de geboorteakte van Lisa zien. Korte vraag of ik bij Microsoft werkte, wat ik daar deed? “Developer evangelist” was mijn antwoord. De beste man vroeg wat dat was toen zei ik &“Ik ben de brenger van het goede Microsoft Nieuws” daar moest hij wel om lachen. Ze vroegen nog hoe lang we wilden blijven, ik antwoorde toen zolang we welkom waren. Toen was het klaar. Duurde nog geen minuut. Ze zouden het visum in orde maken en binnen 3 a 4 dagen krijgen we deze in een envelop (die we zelf hadden meegenomen) weer terug in de post.

We kregen nog 2 getekende I-129S formulieren mee terug, deze hebben we nodig als we de US binnenkomen (samen met ons paspoort en visum stempel)