Interview consulaat voor visum

Morgen, woensdag 10 april zitten Sandra en ik om 9:15 op het US consulaat in Amsterdam voor het interview. Dit is onderdeel van het visum aanvraag traject (die details ben ik nog aan het opschrijven voor een andere blogpost). We hebben een heel pak papier gekregen wat we mee moeten nemen en we hebben een enorm formulier online moeten invullen (2 uur mee bezig geweest voor die van mij alleen en toen moesten die van San en Lisa nog).

Alles in 3voud. Bewijs dat Sandra en ik getrouwd zijn (in het Engels), geboorteakte van Lisa (in het Engels), paspoorten, kopieën van je diploma’s (in het Engels) een aantal ingevulde en getekende formulieren van MS. Oh ja, 3 gefrankeerde enveloppen om paspoort (met hopelijk visum) terug gestuurd te krijgen.

Ter plekken mogen we nog even $190 per persoon afrekenen en een $500 ‘Fraud prevention and Detection’ fee betalen. (oh ja, de afspraak maken op het consulaat ging via de telefoon en we moesten het creditcard nummer doorgeven om 15 euro te betalen voor de afspraak zelf)

We zijn eigenlijk best heel erg zenuwachtig. Morgen horen we dus wellicht dat we het visum krijgen en dan krijgen we als alles meezit 3 of 4 dagen later ons paspoort met visum terug en kunnen we de finale data gaan afspreken, verhuizing afspreken en vluchten gaan boeken.

Zal wel even duren voor we ‘online’ kunnen laten weten hoe het ging, je mag namelijk totaal geen elektronica meenemen (zoals telefoons).