Theorie US rijbewijs gehaald

In de staat Washington mag je 30 dagen met een buitenlands rijbewijs rondrijden voordat je een US rijbewijs nodig hebt. Dus vandaag mocht ik het theorie examen doen. Je registreert je online bij de Washington State Department of Licensing (DOL) en daarna kun je in Bellevue naar de ‘Driving School’ toe om je examen te doen. Ik had van Wendy (onze lokale relocation agent) al een word document met samenvatting gekregen. Online kun je wat proefexamens doen. Het hele document wat je uit je hoofd moet leren staat hier. (drivers guide)

WP_20130507_001

Je krijgt 25 vragen waarvan je er 20 goed moet hebben. Blijkbaar krijg je op sommige locaties een electronische test en mag je 5 vragen overslaan. Ik kreeg letterlijk 3 A4-tjes met de vragen. Een papier om met potlood vraag 1 t/m 25 in te vullen (A,B,C of D). Na mijn examen werd er door de dame van de driving school een sjabloon overheen gelegd en kon ze tellen hoeveel goed vakjes ik had. Gelukkig heb ik het in 1x gehaald met een score van 100% SmileJe betaald $15 voor dit examen en daarna maak je een afspraak voor je ‘driving test’

WP_20130507_002

Heel ouderwets een een tafel met potlood je test invullen haha.

Donderdag mag ik voor de ‘driving test’. Dan mag je een blokje rond met iemand naast je in je eigen auto om te kijken of je echt wel kunt rijden.