Telefoon in de US

Voor de verhuizing naar de US kregen we de tip van Nicolette om eens te kijken naar http://www.budgetphone.nl/ Zij bieden telefonie aan via VOIP. Dat komt er op neer dat je een kastje aansluit op je internet verbinding en aan je telefoon en dan kunt bellen. We hebben ons oude 030-2980xxx nummer laten omzetten van Ziggo naar budgetphone. Voor 4.5 euro per maand kunnen we dus gewoon op een NL nummer gebeld worden in de US. Nu is bellen naar Amerika lang zo duur niet meer als vroeger, volgens mij is het zelfs goedkoper dan bellen naar een mobiel in NL. Toch blijkt in de praktijk, hoorde we van diverse collega’s die al zijn verhuisd naar de US, dat het een drempel is voor de achterblijvers om naar een +1 (US) nummer te bellen. En het voordeel is meteen dat we ook nog naar de belastingtelefoon etc. kunnen bellen met deze telefoon.

Dit is het kastje wat je tussen de internet verbinding en je telefoon zit.

In Amerika kun je ook allerlei 3-in-1 pakketten bestellen voor TV, Internet en telefonie. We nemen in de US geen vaste telefonie (land line) want die gebruik je eigenlijk nooit meer. Uiteraard willen zowel Sandra als ik wel bereikbaar zijn. Omdat we allebei al een mooie Windows Phone hebben ben ik op zoek gegaan naar wat voor mobiele abonnementen je kunt afsluiten in de US. AT&T, T-Mobile, Verizon en Sprint zijn de grootste. Veel collega’s hebben een 2 jarig abonnement bij AT&T en betalen zo’n $140 per maand voor 2 toestellen, onbeperkt bellen, SMS en internet, maar je mag je laptop niet aan je telefoon koppelen (tethering).

Aangezien ik geen 2 jarig abonnement wil ben ik wat verder gaan zoeken. Nu zijn er ook zogenaamde MVNO’s. Dit zijn providers die gebruik maken van het netwerk van deze jongens. Ik vond een erg interessante genaamd [net10][2]. Zij bieden maand abonnementen aan zonder dat je een Social Security nummer nodig hebt. Je koopt in de winkel (of via internet) een SIM kaart voor $15. Dan een kraskaart erbij. Er is een $50 kaart voor 1 maand onbeperkt bellen, sms en internet (max 1.5GB via AT&T en onbeperkt via T-Mobile). Als je automatisch laat verlengen kost het $45, als je een 2e telefoon erbij neemt krijg je ook $5 korting. Er is ook een internationaal plan voor $65 per maand, dan zit er ook onbeperkt bellen naar Nederland bij in.

Ik heb dit dus gekocht. In de envelop met de Sim kun je kiezen uit een gewone SIM voor AT&T, een kleine SIM (die in mijn Lumia 920 past) van AT&T of een grote SIM van T-Mobile. Je kiest de SIM (AT&T werkt hier prima in Seattle en past in mijn telefoon) Daarna kun je je telefoon activeren met de kraskaart. Open krassen, nummer in je browser invullen en voila. Werkt erg simpel en ik was meteen bereikbaar in de US op een mobiele telefoon J Je kunt gewoon per maand ophouden met verlengen en alles stopt ook gewoon weer. Ideaal.