Yes, Rijbewijs gehaald

Vandaag mocht ik dus afrijden voor mijn US rijbewijs. Dat was dus 22 jaar geleden dat ik had afgereden. Bij aankomst naar binnen gelopen. Verteld dat ik kwam voor de ‘driving test’, even $38 dollar afrekenen en we konden gaan. Je kunt met je eigen auto afrijden of met een auto van hun (kost $10 extra).

[WP_20130507_001][1]

De examinator controleerde nog even of mijn naam op het verhuur contract stond (ivm verzekering) en we konden er van door. Hij gaf aan dat hij lette op spiegelgebruik, knipperlicht, volledige stops etc.

Dus rondje gereden. Netjes knipperen bij de bocht, over je schouder kijken etc. Ik moest uphill parkeren, (maximaal 12 inch van de stoep), wielen naar links en de versnelling in de P. (later hoorde ik dat ik de handrem ook moest gebruiken, maar dat heb ik nog nooit gedaan als ik in de auto bleef zitten :)). Bochtje achteruit gedaan. En later ook nog file parkeren. Toen weer terug naar het ‘driving school’ gebouw.

Nou, ik kon prima rijden, maar was met minimale score geslaagd. Ik knipper dus niet genoeg. Je moet bij het wegrijden na parkeren dus knipperen. Bij het bochtje achteruit, uphill parkeren en file parkeren had ik dat dus niet gedaan, handrem vergeten etc. Dus hij heeft me gemazzeld zei hij. Ik heb hem netjes bedankt. Morgen kan ik mijn rijbewijs ophalen bij de [DOL][2].

Moet nog wel wat dingen meenemen:

  • A print out of the confirmation you’ll receive after you pre-register
  • Passport
  • Driver’s License
  • SSN
  • $80 cash or check or credit card
  • They’ll check your vision
  • They’ll take a picture

Dus morgen eerst mijn Social Security Nummer ophalen en dan het rijbewijs. Wel gek dat het rijbewijs zelf duurder is dan het afrijden plus theorie examen samen.

Wel raar systeem. Je mag hier dus 30 dagen rondrijden in de staat Washington met een buitenlands rijbewijs en dan heb je ineens een US rijbewijs nodig.

Comments

Comment by Leon Zandman on 2013-05-10 00:40:58 +0000

“Dus hij heeft me gemazzeld zij hij.”

… zei hij.

#zpelvaut

Comment by Nick on 2013-05-10 01:20:27 +0000

Matthijs mag nu spelfouten maken he… Hij is nu een buitenlander 😛

Comment by Marijke on 2013-05-10 02:44:43 +0000

Gefeliciteerd! Hakken over de sloot is toch over de sloot nietwaar? Ik maakte me meer zorgen over de snelheid eigenlijk…. Niet over knipperlichtgebruik. Verrassend!