Inpakken en wegwezen

Emigreren naar de US via Microsoft heeft het voordeel dat een verhuisbedrijf de hele verhuizing regelt. Uiteraard zijn er weer verschillende personen betrokken, maar uiteindelijk is er een bedrijf in NL die de fysieke verhuizing doet. Een week of wat terug is er iemand langs geweest die de inventaris doet en inschat hoeveel ruimte in de container nodig is. Daarnaast krijg je ook tips wat wel en niet te verhuizen. Ze willen geen vloeistoffen en etenswaren meenemen. Maar ook de barometer die San en ik voor ons trouwen hebben gekregen mocht niet mee (ivm kwik). Regels van de US. De inschatting was dat we een 40” container nodig hadden (zo’n 14 meter) en dat men 2 dagen nodig had om in te pakken. De 3e dag wordt gebruikt om de container in te laden.

Naast de container hadden we ook nog recht op een stuk luchtvracht. We hadden gerekend op 1 kubieke meter maar het was zelfs 2.8. Daar past best veel in. Het voordeel van luchtvracht is dat het er na zo’n 3 weken al is. De container doet er zo’n 8 weken over. Dus je kunt daar mooi spul instoppen die je graag wat eerder wilt hebben maar niet in de koffers past voor in het vliegtuig. Uiteraard hebben we bij de meiden in de US geinformeerd wat we mee moeten nemen. We hebben daar dus de fiets van Lisa, mijn golfset, wat keukenspul, speelgoed van Lisa, kussen van Sandra, kraalspul van Sandra etc ingestopt. Omdat we zoveel ruimte hadden heb ik zelfs de BBQ erin gestopt (toch wel essentieel hier in Seattle met het mooie weer).

Voor de inpakkers en verhuizers kwamen hebben San en ik in huis echt veel opgeruimd. Ben wel 15 keer bij het grofvuil geweest. De zolder stond helemaal vol met oude zooi die we toch niet meer nodig hebben. Ook hebben we veel apparatuur weggegeven. Alles met een motor is eigenlijk niet bruikbaar. De wasmachine zou nog wel met een 110V/220V converter kunnen maar de 50Hz vs 60Hz zorgt ervoor dat ze kapot gaan. Gelukkig konden we een hoop mensen blij maken met de wasmachine, droger, hogedrukspuit, boormachine, koffiezet apparaat, haardroger, strijkijzer, boorhamer, halogeenlampen etc. Dat is dus allemaal spul wat je niet mee kunt nemen en we in de US dus opnieuw moeten kopen.

Uiteindelijk kwamen maandag de mannen om te beginnen met inpakken.

WP_20130527_001

Omdat de spullen in een container gaan en het nogal wild kan zijn op zee moet het extra goed ingepakt worden. Gelukkig zijn de mannen voorzien van speciale dozen en inpakfolie.

DSC_0233DSC_0243DSC_0242

Er zijn voor bijvoorbeeld de TV’s en de klok speciale houten kratten op maat gemaakt.

DSC_0249

Alle spullen werden ook uit elkaar gehaald. Alle schroefjes etc worden in een speciale doos gedaan. Heel vervelend als deze kwijt raakt.

WP_20130527_003

Als alles is ingepakt wordt alles gestickerd en genummerd. Er wordt een inventarislijst gemaakt met alle nummers erop. Deze moest ik ook tekenen op de woensdag nadat alles in de container was geplaatst. 213 dozen in totaal en 13 dozen voor de luchtvracht.

DSC_0247

Op dinsdag was alles ingepakt en klaar om in de container gestopt te worden.

DSC_0240DSC_0245DSC_0246DSC_0248WP_20130529_001 (1)WP_20130529_002

De mannen waren wel zo slim om het koffiezet apparaat echt als laatste in te pakken zodat ze gedurende de dag nog wat te drinken kregen. Ook de eettafel en 2 stoelen werden nog niet ingepakt zodat Sandra en ik daar gewoon nog konden zitten met ons laptopje. Er werd van alles aan gedaan om het zo relaxed mogelijk te maken. We kregen de complimenten dat we het zo goed hadden voorbereid en alles goed hadden gesorteerd. Alle luchtvracht spullen stonden in 1 hoek. De spullen die niet mee hoefden hadden een rode sticker gekregen. Ze dachten eerst dat we al heel vaak waren verhuisd Smile

Op woensdag ochtend kwam de container wagen de straat ingereden.

WP_20130529_004

Daar werden al onze spullen ingeladen. Als laatste de matrassen en daarna houten balken om de boel vast te zetten. De container was ‘s morgens gecontroleerd of deze wel waterdicht was etc.

DSC_0252DSC_0253WP_20130529_008WP_20130529_009

Na het sluiten van de container gaat er een zegel op.

WP_20130529_010

En dan is na 3 dagen je huis helemaal leeg.

WP_20130529_011WP_20130530_011

Heb de vloer nog even in de natuursteen was gezet op donderdag. Ziet het er toch weer strak uit voor de volgende bewoner.

De spullen zijn nu onderweg. Via internet kun je de container volgen. Deze gaat via Rotterdam een aantal havens via het panama kanaal naar Auckland waarna de container via de trein naar Seattle wordt gebracht. We wachten met spanning af. Dit is de link naar een interactieve kaart.

image

Comments

Comment by Pascal Walschots on 2013-06-07 11:14:04 +0000

Gaaf Matthijs! Bijzonder om het allemaal zo gedetailleerd te kunnen én mogen volgen!

Vroeg me af of de TV(s) daar wél werken met het US TV-systeem wat dacht ik NTSC is en niet onze PAL. Gaat dat toch gewoon werken?

//pascal

Comment by Jurjen on 2013-06-07 15:08:34 +0000

Tracking (zonder silverlight):

http://www.hmm21.com/cms/business/ebiz/trackTrace/trackTrace/index.jsp?numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&numbers=&is_quick=Y&quick_params=&type=2&number=HDMU4757376&submit.x=21&submit.y=10

Comment by John Verbeek on 2013-06-08 00:17:16 +0000

Hi Matthijs, veel succes en geluk in Amerika!

John