Inschrijven school Lisa

Nu we een eigen woning hebben konden we Lisa ook inschrijven op de school. Bij ons adres hoort de Discovery Elementary School. Dat is ongeveer 5 minuten rijden met de auto. Eventueel kan ze ook met de schoolbus (wellicht in de toekomst). Lisa gaat, omdat ze 5 is, naar de kinder-garten. Dat is het eerste jaar dat de kinderen hier naar school gaan. Ze beginnen ook meteen met lezen en schrijven, dus de timing klopt prima. (volgend jaar gaat ze naar de 1st grade), Wat wel weer bijzonder is dat de performance van de scholen hier allemaal online staat. Je kunt dus echt van te voren uitzoeken welke scholen goed of niet goed zijn (hebben we ook gedaan) hoogste score is een 10 (schaal 1 op 10) en dat heeft deze school ook. Hier kun je hun eigen scorecard van vorig jaar vinden: 2012-2013 Scorecard

We hebben een hele stapel formulieren ingevuld. San is al even op de school geweest met Lisa om de formulieren af te geven. Daarna kun je op een website inloggen en moet je nog meer formulieren invullen:

  • Confidential emergency Health Information
  • Individual User Access Informed Consent and Release Form
  • Discipline Policy and Contract (letterlijk een contract dat je je aan de regels zult houden als kind!)
  • Walking Field/Activity Trip Parent/Guardian Permission Form

Oh ja, een Lisa moet nog wat extra inentingen halen.

Capture

Varicella (waterpokken) heeft Lisa niet gehad in NL. Ook de Hepatitis B heeft ze niet in NL gehad. Daarnaast moet ze nog een extra DKTP prik en een extra BMR. Dat heet hier een DTAP en MMR prik.

Comments

Comment by Dennis Vroegop on 2013-08-12 02:06:12 +0000

Maak je je geen zorgen over het niveau van de scholing NA de elementary?

Comment by Matthijs Hoekstra on 2013-08-12 11:16:34 +0000

Ja dat is zeker iets waar we over nadenken. Er komt een moment dat je ook daarom gaat beslissen of je hier blijft of terug gaat. Er zijn hier wel heel goede universiteiten maar ook erg duur. Met Studiefinanciering in NL studeren is dan ook zeker aantrekkelijk (helemaal omdat er veel opleidingen ook in het Engels worden gegeven). Maar goed, das nog een paar jaar verder dus hoeven we ons nu niet heel druk om te maken.