Loodgieter op bezoek

We wonen nu net 2 weken in het huis. San dacht laten we de garbage disposel ook eens gebruiken. (dat is zo’n ding in je gootsteen die alles vermaalt) maar we hadden meteen een verstopping. Water liep niet meer weg. Zelf aan het klooien geweest met van die chemische rommel. Zo’n metalen veer gekocht en in de gootsteen gepropt, niets hielp. Als we de vaatwasser aanzette kwam het water omhoog in de gootsteen. Uiteindelijk maar een loodgieter gezocht. 2 offertes. 1 van $145 maar die kon pas vrijdag en een andere voor $178. Dat is exclusief btw. en alleen voor het eerste uur (minimale prijs). Elk extra uur kost ook weer $178. pfoe. dat zijn nogal bedragen. Maar goed, de beste man kon gelukkig langskomen, samen met zijn knechtje. Blijkt dat onder de gootsteen een extra dop zit die er vanaf kan om de leidingen schoon te maken (handig voor de volgende keer).

De grote veer werd er in gestopt en even later was de klus geklaard. Betaald met een cheque (zo’n $190 dollar) en we hebben weer een werkende gootsteen.

WP_20130813_13_46_14_ProWP_20130813_13_47_04_Pro

Denk dat de vorige bewoners 8 jaar lang frituurvet hebben weggespoeld. De afzuiger was super ranzig en de vaatwasser ook. Maar goed, das het nadeel van huren denk ik dan.