Onze eerste Thanksgiving in de US

Donderdag 28 November was het Thanksgiving hier in de US. De meeste mensen hier hebben dan vrij, Meestal vieren mensen dit met familie en vrienden en wordt er veel gegeten. Traditioneel staat er dan kalkoen op het menu.

Wij waren uitgenodigd door Holly en haar man. Sandra heeft Holly ontmoet toen ze Lisa wegbracht naar de schoolbus. Haar zoontje Ethan zit bij Lisa in de klas en San was al een paar keer op ‘playdate’ geweest etc. We werden dus uitgenodigd om daar tijdens thanksgiving te komen eten. We hadden aangegeven dat mijn moeder op bezoek was maar die was ook van harte welkom.

Best wel spannend eigenlijk. Ten eerste kende ik die mensen amper (had ze 1x op school gezien) en je hebt echt geen flauw idee wat de regels zijn en wat je wel of niet hoort te doen. Wat trek je aan? Waar heb je het wel/niet over etc. Dat gaat allemaal door je hoofd.

Holly had heerlijk gekookt. Een echte kalkoen gevuld. Er was cranberry saus, mashed potatoes, sweet potatoes,  pumpkin pie, gravy voor over de mashed potatoes etc.

WP_20131128_15_59_35_Pro

We konden vanaf een uur of 3 smiddags komen en we hebben ons prima vermaakt. We hadden wat wijn meegenomen, wat lekkers en ook nog pepernoten en kleine chocolade letters. Uiteraard even uitgelegt wie Saint Nicolaas was en hoe ze in de US Santa Claus als kopie hebben Smile. Lisa en Ethan hebben erg leuk samen gespeeld (Ze hebben de garage omgetoverd tot speelkamer voor de kids)

Ook voor ma was het leuk hoewel ze erg moe was en het vlugge engels niet altijd goed kon volgen heeft ook zij een echte US thanksgiving diner meegemaakt. Die kan ook weer van de ‘bucket list’ Om een uur of 19:30 zijn we weer naar huis gewandeld.

Oh ja, de president van Amerika (Obama) heeft ook dit jaar weer gratie verleend aan een kalkoen (die heet Popcorn) (de reserve kalkoen, Caramel, kreeg ook gratie maar mocht helaas de president niet ontmoeten Winking smile)

image

Thanksgiving is de op 2e belangrijkste/populairste feestdag. Nr 1 is nog steeds kerstmis.

De dag na thanksgiving zijn we ook vrij. Dit is de zogenaamde ‘Black Friday’. Maar dat verdient een eigen blogpost.

Comments

Comment by Frankwin on 2013-11-29 23:50:32 +0000

En populairste feestdag nr 2 is Independence Day?

Comment by Matthijs Hoekstra on 2013-11-29 23:55:09 +0000

nee, nr 2 is dus thanksgiving

Comment by Frankwin on 2013-11-30 02:58:08 +0000

Dan is het de op 1 na populairste feestdag. Niet op 2 na…. (second most populair Holiday)