Het sneeuwt, Lisa hoeft nu niet naar school

Het sneeuwt hier niet zo heel vaak in Seattle. Maar ALS het sneeuwt dan is er ook meteen van alles aan de hand. Ik merkte het gisteren al op kantoor. Iedereen wenste elkaar alvast prettige vakantie (die voor veel mensen maandag begint) omdat het vrijdag misschien een beetje zou kunnen gaan sneeuwen. De hele boel ligt hier namelijk op zijn gat als er wat sneeuw ligt. Nu snap ik het ook wel een beetje, want met al die heuvels, niet of weinig strooien/schoonmaken, al die V6 of V8 automaten en Amerikanen die niet kunnen autorijden wordt het snel een zooitje is ons verteld.

WP_20131220_06_52_51_Pro

Maar hoe werkt het dan met de scholen en al die schoolbussen? Daar is redelijk over nagedacht Smile.

Ten eerste krijg je allerlei berichten via het nieuws, websites etc. Ook al van te voren waarin gewaarschuwd wordt dat er in het schooldistrict kans op sneeuw is en je de websites de volgende dag in de gaten moet houden.

Als eerste kregen we een mailtje dat de schoolbussen 2 uur later vertrekken vandaag,

image

We hebben een lijstje waarin je dan kunt bekijken wat dat betekend. 2 uur vertraagd betekend dat de PM kindergarten gewoon doorgaat voor Lisa.

sneeuwroute

Maar goed, kreeg net nog een mailtje. De bussen zijn 2 uur vertraagd EN rijden de snow route:

image

En een half uur later een bericht dat alle scholen dicht blijven vandaag.

image

Dat betekend dat de school van Lisa niet doorgaat en dus mee kan gaan naar het vliegveld om beppe en tante Petra op te halen.

Comments

Comment by Dennis van der Stelt on 2013-12-20 10:30:59 +0000

Briljant! Kunnen we hier nog wat van leren.