Handig in Amerika: stoplichten

Wat hier dus echt heel handig is; de stoplichten. Weer zoiets waarvan je denkt, waarom doen ze dat in NL eigenlijk niet? (zoals de kerstboom op het dak van je auto).

Bij alle kruispunten met stoplichten staan de stoplichten aan de overkant. Je kan ze dus gewoon zien vanuit je auto zonder dat je op je dashboard hoeft te gaan liggen om het stoplicht precies BOVEN je auto te kunnen zien. Zo handig en zo voor de hand liggend.

WP_20131221_12_04_48_Pro

Wat hier ook mag (tenzij anders aangegeven) is rechts afslaan bij rood licht. Je moet wel eerst helemaal stoppen, als er dan niets aankomt mag je gewoon rechtsaf. Best een handige regel en ik vrees in NL dat ik daar wel weer aan zal moeten wennen (of een bekeuring riskeer Smile)

Comments

Comment by Barbara Galante on 2013-12-22 23:36:24 +0000

…misschien een linkje met al die fietsers in NL die toch ook graag rechtuit willen en niet bij elk kruispunt willen riskeren om plat gereden te worden… ? Ik doe maar een gooi….

Comment by Matthijs Hoekstra on 2013-12-22 23:37:51 +0000

?

Comment by dvdstelt on 2013-12-23 01:40:33 +0000

Ik begrijp ‘m niet zo goed. Als ze rechtdoor op dezelfde weg willen, moeten ze stoppen voor rood. Willen fietsers oversteken, dan mag je als automobilist dus niet rechtsaf door rood. Simpel toch? En stoppen is in Amerika ook echt stoppen!!! Nooit meegemaakt, maar schijnt dat als je in de woestijn rijdt en je komt een stopbord tegen, dat Amerikanen ook écht stoppen. Al kun je 100km alle kanten op kijken; stoppen is stoppen! 🙂 Bestaat daar ook geen misverstand over.

Ook creditcards geven in restaurants, post openen van anderen, dat doe je niet. Heeft volgens mij ook te maken dat je niet naar jail, maar naar prison gaat. Maar dan nog, zit er denk ik ook gewoon beetje in, bij Amerikanen. Briljant toch?! 🙂

Comment by Jarno Peschier (@peSHIr) on 2013-12-23 02:55:42 +0000

In Nederland is stoppen (bijv. bij een stopbord B7, zie ook http://www.rijksoverheid.nl/onderwerpen/verkeersveiligheid/documenten-en-publicaties/brochures/2012/02/28/verkeersborden-en-verkeersregels-in-nederland.html) ook gewoon echt stoppen hoor. Volgens mij is het nog altijd zo dat als je bij een dergelijk bord niet daadwerkelijk snelheid 0 bereikt, dat je daarvoor een (flinke?) boete zou kunnen krijgen..

Comment by Matthijs Hoekstra on 2013-12-23 08:03:57 +0000

Jarno, dat is hier hetzelfde. Bij de kruisingen staan stopborden en daar stopt iedereen. Eerste die stopte rijdt als eerste ook weer door. Bij rechtsaf met rood staan er geen stopborden maar is de regel dat je eerst volledig stopt voor je af slaat.

Wat me wel opvalt is dat iedereen ook echt stopt. Ook als er eigenlijk niemand in de buurt is. In NL zie je eigenlijk weinig mensen volledig tot stilstand komen. Ze volgen de regels hier wat beter lijkt het.