Lisa en school update

Het gaat super goed op school met Lisa. Sandra is laatst op de ‘teacher parent conference’ geweest. 30 minuten de tijd om met de juf te praten. Ze zijn super tevreden op school. Lisa doet goed mee. Wordt nog elke dag uit de klas gehaald om met een juf extra te oefenen. Ze verwachten dat Lisa in maart in level 2 komt (ze moet naar level 4) en dat vindt de juf wel jammer want dat betekend dat ze Lisa minder hoeft te helpen en dus minder vaak ziet.

Het Engels van Lisa wordt echt steeds beter. Soms praat ze in het Engels tegen ons en je verbaast je over hoeveel informatie ze al kan geven in het Engels. Haar uitspraak is ook super mooi. Ze heeft laatst een verhaaltje ‘voorgelezen’ en ik was zwaar onder de indruk:

Lisa leest verhaaltje voor

Lisa kan leuke briefjes schrijven (ze wilde geen snoep meer in de schoen van de Sint Winking smile)

WP_20131125_14_37_42_Pro

Wat ook leuk was op school was de ‘star of the week’. Alle kinderen zijn dit om de beurt. Die week stond Lisa in het middelpunt van de klas. Elke dag een andere activiteit, Ze moest een poster invullen die over haar ging.

WP_20131224_17_21_26_Pro

Haar favoriete boek werd voorgelezen in de klas, ze mocht haar favoriete knuffel mee naar school nemen, ze mocht de poster presenteren etc.

Een andere activiteit die ze elke week doen is ‘sharing’ Dan moeten ze iets meenemen wat met een bepaalde letter begint. Dus op dinsdag is Lisa aan de beurt neemt ze een voorwerp mee (Horse voor de H) en moet ze hints geven wat het is en mogen de kinderen raden. Erg leuk, de kinderen leren dus continue voor de klas te staan en iets te vertellen of te presenteren. Dat is wel een groot verschil met NL waar je 1x per jaar een spreekbeurt moet doen. Je ziet hier ook dat de meeste Amerikanen erg goed kunnen presenteren omdat ze dat toch van jongs af aan is bijgebracht.

En verder wordt ze ‘groot’. Ze is een stuk wijzer geworden, soms verbazen we ons over de uitspraken die ze doet en ze is begonnen met het wisselen van haar tanden.

WP_20131201_11_20_49_Pro

Ook op de Nederlandse school (elke zaterdag ochtend) heeft ze het nog steeds prima naar haar zin. (stiekum even een foto door het raam in de deur gemaakt)WP_20131207_12_26_45_Pro blurred