En hoe gaat het nu met je werk?

Goede vraag. Ben nu zo’n 7 maanden aan het werk in Redmond, wat doe ik nou zoal? Lastige van mijn job is dat ik over een groot gedeelte helemaal niet kan praten. Helaas maar waar, vaak zelfs niet met MS collegas die ik hier ken en ook buiten het werk zie. De Phone business is een enorm competatieve wereld dus je kan weinig tot niets vertellen over de plannen die je maakt, laat staan over een volgende versie.

TechEd 2013 Madrid

Maar een aantal dingen kan ik wel vertellen die ik heb gedaan de afgelopen tijd. Als eerste was er TechEd in Madrid. Naast zelf spreken stond ik ook de hele week op de stand om daar presentaties te geven samen met mijn collegas. Daar is ook een cool filmpje van gemaakt.

Naast de presentaties heb ik ook alle content van te voren gereviewed en de dry-runs gedaan met de sprekers om ervoor te zorgen dat de content top was voor de bezoekers. Dit is wat ik vaker doe tijdens mijn werk voor andere conferenties.

We hebben erg veel lol gehad in Madrid. Onder andere samen met mijn collega Rob Tiffany

WP_20130627_002

World Partner Conference in Houston

In Houston ben ik naar de World Partner Conference geweest. Ook daar moest ik presenteren over Windows Phone. Mooie conferentie en leuk om veel Nederlandse collegas tegen te komen en onze partners. Edwin Kanis was er ook dus we hebben gezellig bij kunnen kletsen en een paar biertjes kunnen drinken.

WP_20130708_006

Zat wel in een bizar raar hotel waar ik op de verdieping niet eens rechtop kon staan

WP_20130711_006

TechReady 17

Dit is ons interne event, wordt 2x per jaar gegeven in downtown Seattle. Ook deze keer weer alle content gereviewed en de dry-runs voor alle sprekers. Zelf mocht ik ook weer een presentatie geven. Leuk om alle collegas uit NL van DPE en Services weer tegen te komen.

Uiteraard mocht ik de ask the expert tafel bemensen. Onderwerp Windows Phone in de Enterprise.

WP_20130724_20_24_16_Pro

Inside Windows Phone

Een van de dingen die we doen als groep is zorgen voor content op onder andere Channel9. Ik heb nu 3 sessies opgenomen die daar nu te bekijken zijn.

2 heb ik opgenomen met Rob Tiffany. Omdat ik zoveel groter ben dan hij hadden we een paar pakken papier op de grond gelegd. Als grap verhogen we die bij elke opname, tot nu toe is het niemand opgevallen hoe groot Rob is op de video en dat hij elke keer groeit Smileik zeg het wel tijdens de videos, leuke inside joke. We hebben enorm veel lol om deze videos te maken.

WP_20131210_14_42_19_ProWP_20131210_14_41_24_ProWP_20131217_14_47_02_Pro

Reorg

Ondertussen bestaat de Windows Phone divisie niet meer. Microsoft is aan het reorganiseren. Voorheen had je product divisies zoals phone en Windows. Dat is nu samen gevoegd. Ik val nu onder de marketing organisatie en ben niet alleen verantwoordelijk voor developer marketing voor Windows Phone enterprise developers maar nu ook voor het Windows gedeelte. Daarnaast kwam ook de aankondiging dat onze CEO Steve Ballmer Microsoft gaat verlaten en dat we het mobiele gedeelte van Nokia gaan overnemen. Veel hectiek in de organisatie, veel politiek en veel veranderingen. Zeer boeiend om dat van dichtbij mee te maken.

MVP Summit

Dit was mijn eerste MVP summit. MVP’s zijn Microsoft Most Valuable Professionals. Uiteraard ken ik de phone MVP’s maar op hun 1 jaarlijkse summit was ik nog nooit geweest. Ook deze keer weer alle content gereviewed en de dry-runs gedaan met de sprekers om er een super event van te maken.  Joost van Schaik en Rob Miles waren uiteraard aanwezig. Content uiteraard super vertrouwelijk.

WP_20131120_12_18_35_Pro

Mijn collega Larry kreeg nogal wat vragen van zijn publiek (of was het gratis weggeef spul? ik weet het niet meer Smile)

WP_20131120_12_30_03_Pro

Ook ik mocht op de MVP summit weer presenteren over Windows Phone in de enterprise.

Leuk van andere events die we organiseren (en die niet publiek zijn) is dat je ook met ‘bekende’ Microsofties krijgt te maken zoals Joe Belfiore. In Windows Phone land geen onbekende, mocht nog even helpen met wat details op zijn slide vlak voor we begonnen Smile🙂

WP_20131008_08_59_00_Pro

EBC’s

Ik had al een keer geblogt over de EBC’s die we doen. Erg leuk en leerzaam, Veel directeuren van bedrijven die meer willen weten over Windows Phone en leuke discussies over hun strategie en hoe wij daar bij kunnen helpen

WP_20130925_14_32_44_Pro

Mijn EBC pakket welke ik altijd meeneem om te laten zien aan de bezoekers.

WP_20131112_13_47_36_Pro

Teammeetings

Naast de verschillende teammeetings,

WP_20130809_13_56_00_Pro

all hands meetings,

WP_20131211_15_16_09_Pro

WP_20131211_15_58_45_Pro

soms eenzame lunches tijdens conference calls,

WP_20131209_13_03_57_Pro

krijg ik ook nog wel eens een collega uit NL over de vloer,

WP_20130911_08_37_56_Pro

Al met al vermaak ik me tot nu toe prima, ik leer een hoop over hoe de werkcultuur in de US anders is als in NL, hoe klein NL soms is vergeleken met de rest van de wereld (met name China en India). In een volgende post zal ik wel een keer wat meer details vertellen over politiek, werk, processen, samenwerking met andere afdelingen etc.