Toffe reactie HP

Ik schreef al eerder over een WTF momentje met de verhuizing naar de US. Ik had printer cartridges besteld voor mijn HP printer en die werken niet in mijn Nederlandse HP printer. Blijkt dat de type cartridges net iets anders zijn. Ze passen wel maar werken alleen met een printer uit de US. Ik ben er ondertussen achter dat HP hier niet uniek in is. Ook andere printerleveranciers hebben deze beperking (ik weet nog steeds niet waarom)

We kregen vlak nadat ik mijn blog gepost had een reactie van Ronald Hoogeweg van HP. Hij had onze blogpost gelezen en vond het vervelend voor ons. Kon ons helaas niet helpen de printer te ‘regio resetten’ maar bood wel aan een setje cartridges te versturen vanuit NL.

Super leuk natuurlijk en we hebben ze ondertussen binnen gekregen. Dus we kunnen weer naar hartelust printen.

Dus HP, bedankt voor de leuke opvolging. Wordt zeer gewaardeerd.

Comments

Comment by Joost van Schaik on 2014-01-21 01:04:11 +0000

En met dat soort simpele dingen scoor je als bedrijf.

Comment by Jarno Peschier on 2014-01-21 05:37:52 +0000

Reden van regio lock is waarschijnlijk simpelweg geld: per regio kun je dan apart prijzen bepalen zonder dat “snuggere” derde partijen cartridges uit de goedkoopste regio gaan vervoeren naar duurdere regio’s om ze daar met winst te verkopen tegen de daar geldende prijzen (of iets eronder). Kan namelijk geen andere reden bedenken; content rights heeft bij inkt niet echt veel zin. 😉

Comment by dvdstelt on 2014-01-21 06:02:37 +0000

+1