Huizenjacht

San en ik zijn op huizenjacht. Voorlopig wonen we hier prima, maar als het huurcontract afgelopen is verwachten we dat de huur behoorlijk wordt verhoogd, of in het ergste geval de huisbaas het huis wil verkopen. We hebben iets te veel verhalen gehoord dat men na het contract het huis uit moest en dan moet je ineens snel iets anders vinden en verhuizen. Om dat voor te zijn zijn we ons maar aan het verdiepen in de woningmarkt hier.

Nou die is op dit moment wel anders als in NL. We hadden hier in de straat een leuk huis gezien. 2200sqft (zo’n 200 vierkante meter) mooi qua indeling etc. Er was een open huis dus San was wezen kijken. Vraagprijs $565.000 (slik) en die dag hebben ze 11 aanbiedingen gehad en onze makelaar verwacht dat dat huis die week voor $640.000 wordt verkocht. Vergelijk dat eens met NL waar je huis 3 jaar te koop staat.

Maar goed, we zijn dus aan het rondkijken. Maximaal 30 minuten rijden vanaf mijn werk. Dan kun je dus best op veel plekken wonen. Sammamish waar we nu wonen, maar ook Issaquah Highlands zijn we geweest. Naar het noorden heb je Woodinvill en Bothell. Dat voelde eigenlijk te ver weg maar als je er een paar keer heen rijdt valt het reuze mee.

In Bothell zijn we een super mooi project tegengekomen met nieuwbouwhuizen. Voordeel van Bothell tov Sammamish is dat het enorm in de prijs scheelt.

Het project heet The Reserve at North Creek. Mooie wijk met leuke huizen. Ze staan wel redelijk dicht op elkaar en dat zie je helaas bij de meeste nieuwbouw trajecten.

image

Het grappige is dat de huizen hier heel erg compleet worden opgeleverd. Keuken, hardwood floor beneden, vloerbedekking boven. Raambekleding. Tuin is ingericht. Wasmachine en droger. Muren geverfd en behangen. Je hoeft letterlijk alleen maar je spullen over te zetten en klaar.

De plattegrond ziet er als volgt uit:

image

Beneden was erg mooi ingedeeld. Boven veel te veel ruimte SmileDe bonusroom is gigantisch.

image

image

De bonusroom boven:

image

Badkamer bij de master bedroom:

image

Master bedroom

image

Heb ook nog snel even een filmpje gemaakt.

Oftewel, we zijn reuze geinteresseerd in dit huis. Snel maar met de bank gaan praten.