Papieren voor het huis getekend

We zijn bijna eigenaar van ons huis in de US. Vandaag hebben we bij ‘Escrow’ getekend voor alle documenten. Escrow kun je vergelijken met de notaris in NL Dat is de partij die alle papieren regelt tussen de koper, verkoper en de bank. Ze ontvangen het geld van de koper en zorgen dat de koper dat krijgt en ze zijn notarieel bevoegd (heet hier anders) om al het papierwerk in orde te maken.

We zouden vandaag om 10 uur tekenen maar het bleek dat nog niet al het papier werk in orde was.

Lang verhaal maar het komt neer op het volgende: we hebben van de bank korting gekregen op de afsluit provisie (lender credit) en van de verkoper van het huis ook een korting, echter verlagen ze de prijs van het huis niet (want dan kan iedereen online zien dat er korting is gegeven) maar geven ze een percentage credit. Dat kun je gebruiken voor aanpassingen in het huis (meerwerk). Omdat wij het huis kochten terwijl het al bijna klaar was konden we dat geld daar niet echt voor gebruiken. Dit zogenaamde seller credit plus de lender credit mag je volgens de regels van de geld verstrekker alleen gebruiken voor ‘closing costs’ en we hadden dus teveel credit gekregen tov de closing costs. Dus men begon allerlei rare constructies te verzinnen om dat geld ‘op’ te maken. Dit gebeurde allemaal terwijl ik in NL zat voor mijn werk.

Uiteindelijk kwam ik er maandag pas achter wat er precies aan de hand was (terwijl we woensdag de sleutel moeten krijgen) dus maandag en dinsdag bezig geweest om de boel te corrigeren, hadden nog een handtekening op een document nodig van de verkoper. Daarna moest alles naar de bank en de geldverstrekker en daarna naar de escrow agent. Daar konden we uiteindelijk om 5pm terecht (originele afspraak was om 10am) om alles tekenen. Die documenten gaan nu naar de verkoper en de bank etc om te tekenen en te controleren en dan hopen we ergens woensdag aan het einde van de dag de sleutel te krijgen. Dan bezitten we eindelijk ons eigen stukje Amerika.

WP_20140422_17_04_34_ProWP_20140422_17_04_54_Pro

Dit was het pakket papier wat we moesten tekenen.

WP_20140422_21_27_30_Pro

Comments

Comment by lzandman on 2014-04-23 01:59:54 +0000

Gefeliciteerd! Toch altijd spannend, zulke overeenkomsten.

Comment by Mark on 2014-04-23 05:59:22 +0000

Gaaf hoor! Je eigen stukje USA 🙂 Veel woonplezier gewenst!

Comment by Johan van Mierlo on 2014-04-23 06:36:52 +0000

Nice!!

Comment by Familie van den Dobbelsteen on 2014-04-23 13:55:07 +0000

Heel veel geluk in jullie eigen, nieuwe huis!