Lisa en haar nieuwe school, hoe gaat het?

Hoe gaat het met Lisa op haar nieuwe school? Eigenlijk heel erg goed. Ze gaat met plezier elke dag naar school. Op haar vorige school had ze op woensdag vrij, op deze school gaat ze elke dag (halve dagen) naar school. Van 9:10 tot 12:15 op vrijdag is ze om 11:15 vrij. Ze is nu 2x met de schoolbus naar school geweest maar omdat ze nog niemand kent op de bus wil ze dat niet meer. Dus we brengen haar smorgens (met de auto of lopend) naar school en terug komt ze met de bus. Het is echt vlak bij (nog geen 15 minuten wandelen) maar omdat het voetpad nog niet helemaal af is moeten we officieel omlopen en is het meer dan 1 mile en mag ze met de schoolbus. We denken dat dat volgend jaar niet meer het geval is.

Ze zit nu op Cedar Wood Elementary. De school doet het qua scores echt goed (ook een 10/10 score).

Sandra helpt sinds kort elke vrijdag met lezen op school. Dat betekend dat ze de juf helpt met het overhoren van de kinderen. Dit was ook meteen even de kans om de juf te vragen waarom Lisa nooit meer uit de klas gehaald wordt voor extra Engelse les (de meeste scholen hebben hier een English as Second Language programma). Lisa kwalificeerde niet meer voor dit programma, hoezo dan niet vroeg San? Nou omdat Lisa dus al goed genoeg Engels spreekt is het niet meer nodig. Dat was natuurlijk leuk om te horen.

Op dit moment moeten de kinderen hulpwoorden leren van deze lijst:

Lisa huiswerk

Omdat San nu helpt op school kreeg ze meteen een idee wat nu ‘normaal’ is qua nivo. We dachten zelf wel dat het aardig ging maar geen idee wat voor nivo de rest van de kinderen hebben. Nou dat viel dus reuze mee. Er zijn een aantal kinderen die lezen op nivo ‘1st grade’ maar er zijn ook genoeg kinderen die minder goed lezen dan Lisa. Ze zit dus lekker in de middenmoot qua nivo en daar zijn we heel erg blij mee. Ze woont hier nog net geen jaar en kan dus al goed meekomen. Papa en mama zijn blij en trots Smile

Op dit moment moet Lisa ook verhaaltjes voorlezen. Elke dag oefenen we dit. Erg leuk om te horen en haar uitspraak is al zoveel beter dan van mij en San (jaloers Smile).

Lisa lezen

Laatst heeft ze oma via de Skype voorgelezen.

WP_20140524_001

Ze heeft nog niet altijd het geduld om het goed te doen als het niet in 1 keer lukt (perfectionistische van haar moeder en het ongeduld van mij denk ik Winking smile) maar het gaat echt al heel aardig.