Weer een stapje verder met de green card aanvraag, EAD en AP zijn goedgekeurd

Ik schreef al eerder een blog post over onze green card aanvraag. Ondertussen zijn we weer een klein stapje verder.

Onze aanvraag voor de laatste stap (Adjustment of Status) loopt nog. 1 van de dingen die je moet doen is je biometrics laten opnemen. Er worden foto’s gemaakt en je vinger afdrukken worden opgenomen. Deze gegevens worden gebruikt om een background check te doen.

18 November zijn we bij het Application Support Center (van Homeland Security) geweest om onze fingerprints te laten nemen. Voor Lisa was maar 1 afdruk nodig. Van mij en san zijn alle vingers gebruikt. Niet alleen even neerleggen, nee ook heen en weer rollen per vinger. Duurde dus wel even. Toen ik vroeg waarom van Lisa maar 1 vinger hoefde gaven ze aan dat ze van haar niet verwachten dat er een criminal record zou bestaan Smile

Vandaag kreeg ik via de uscis.gov website een berichtje dat er een status update was voor 1 van onze dossiers. De i-131 is voor de ‘advanced parole’ en de I-765 is de werkvergunning.

image

De 2 werkvergunningen zijn nu goedgekeurd en worden opgestuurd (dat is vooral handig voor personen waarbij de visa bijna verloopt. Dat is voor mij en San niet het geval)

image

Ook de AP voor mij en San zijn goedgekeurd. (zodat je kan reizen als je Visa is verlopen) maar voor Lisa nog niet.

De belangrijkste is de I-485 en daar is nog geen update van. We wachten maar weer af, zal nog wel een paar maanden gaan duren. Ik heb mijn dossier op trackitt in ieder geval weer geupdate. http://www.trackitt.com/member/matthijs