Vakantiedagen

We krijgen nog wel eens de vraag over hoeveel vakantiedagen we in de US nu hebben. Sommige denken dat we maar 5 of 10 dagen per jaar hebben. Nou is dat voor sommige mensen in de US wel het geval. Ik hoorde zelfs dat sommige toeleveranciers van MS hun medewerkers helemaal geen vakantiedagen gaven. Dit is nu aangepast. Microsoft eist van de toeleveranciers dat ze minimal 10 vrije dagen per jaar geven voor full-time medewerkers.

Ikzelf heb eigenlijk best aardig wat dagen. Per jaar heb ik 25 vrije dagen. Dat waren er 20 maar toen ik 12 jaar in dienst was kreeg ik er 5 bij.

Daarnaast hebben we ook nog 2 zogenaamde ‘floating hollidays’ Die kun je overal voor gebruiken maar kun je niet overhevelen naar volgend jaar. Dit zijn typisch dagen die je voor bijvoorbeel pasen/pinksteren zou gebruiken als je christelijk bent. Ze doen hier verder niet aan vrije dagen voor religeuze feesten (zijn er zoveel verschillende) dus als dat voor jou belangrijk is dan gebruik je deze hier voor.

Je kunt elk jaar maximaal 1 jaar aan vakantiedagen (dus in mijn geval 25 dagen) naar het volgende jaar meenemen.

Je begint aan het jaar met 0 dagen en je spaart elke 2 weken 8.34 uur (als je salaris krijgt)

Daarnaast zijn er nog de nationale vrije dagen:

Date Holiday Name
January 1, 2015 New Year’s Day
May 25, 2015 Memorial Day
July 3, 2015 Independence Day
September 7, 2015 Labor Day
November 26-27, 2015 Thanksgiving Day and Day after Thanksgiving
December 24-25, 2015 Christmas Eve and Christmas Day

Dat zijn er dus nog eens 8 extra en zoals je ziet is Independence day dit jaar op zaterdag en krijgen we dus de vrijdag vrij.

Totaal dus 25 + 2 + 8 is 35 dagen. Das niet slecht. Nog best lastig opmaken ook want meer dan 2 weken achter elkaar op vakantie is hier niet heel gebruikelijk. (te bang om wat te missen of geen baan meer te hebben als je terugkomt denk ik)