Huizen kijken

Huizen kijken, dat is wat San op dit moment erg veel doet. Aan de ene kant omdat het gewoon leuk is. En het TV kanaal HGTV waar ze de hele dag verbouwingen van huizen laten zien helpt ook niet echt. Aan de andere kant ook omdat San toch wel het idee heeft dat we hier in Bothell te ver van alles vandaan wonen. Op de dagen dat ze zich minder goed voelt is alles te ver weg maar vooral de vriendinnen die ze heeft gemaakt toen we in Sammamish woonde. Toen 5 a 10 minuten rijden en nu 45 minuten. Net te ver om spontaan af te spreken. In het midden afspreken voor een kop thee gebeurd uiteraard wel maar niet zo heel vaak (ligt vooral aan San omdat ze niet veel energie heeft). Om eerlijk te zijn vindt ik het woon-werk verkeer ook niet optimaal (45 – 60 minuten als het druk is) na 9-en is het meestal iets meer dan een half uur. Dichterbij het werk zou ideaal zijn.

Maar ja, het huis waar we nu in wonen is echt wel super gaaf. Helemaal naar de zin, nieuw, mooi ingericht en weinig te wensen. We hebben wel wat consessies gedaan op ons wensenlijstje toendertijd (zoals cul-du-sac waar Lisa op straat kan spelen, dicht bij werk, omgeving Sammamish etc) maar ja, San viel als een blok voor het huis en ik vindt het ook echt heel mooi.

Dus wat nu? We hebben het huis in NL nog, wordt weer voor 2 jaar verhuurd, dus nu niet verkopen en het geld wat nog in het huis zit niet kunnen gebruiken. De huizenprijzen hier stijgen enorm. In Redmond/Sammamish omgeving harder dan hier in Bothell. Dus hoe langer we wachten hoe groter het verschil. Nu verkopen van het huis kan, denk dat we de prijs er wel voor kunnen krijgen wat we er ook voor betaald hebben maar de kosten zijn hier voor de verkoper, en alleen de makelaar is al 6%. Dus we pakken een dik verlies op het huis. Verhuren kan, we kunnen huur vangen die de hypotheek dekt maar dan hen je geen geld om de 20% down payment van het andere huis te doen want dat zit nog in dit huis.

Als we kijken is het met name naar de ideale locatie, niet persee super nieuw en/of kant en klaar (das nl erg duur en erg popolair en we hebben geen zin in een bidding-war). De huizen worden in Sammamish/Kirkland/Redmond/Bellevue heel snel verkocht, veel binnen een week en dik boven de vraagprijs. Dat zijn met name huizen die echt spik en span zijn waar men zo in kan trekken. We kijken dus naar huizen waar nog wat werk aan zit (geen bouwval) en met wat inspanning dus een grote verbetering is te halen.

Vandaag is San dus zo’n huis tegengekomen. Super mooi uitzicht over Lake Sammamish, in Sammamish, maar 7 mile van het werk (ipv 21 nu). Doodlopende straat waar Lisa op straat kan spelen. Genoeg slaapkamers (5) ruimte om bios te maken, veel mogelijkheden tot verbeteren en uitbreiden. Grote tuin (10.000 sqft) en de prijs is voor deze buurt enorm goed ($202 per sqft waar rond de 300 ook veel voorkomt). Dus wat nu?

Dit is het huis: http://www.zillow.com/homedetails/1102-205th-Ave-NE-Sammamish-WA-98074/48881280_zpid/

uitzicht vanuit de woonkamer. WP_20150625_18_43_18_Pro WP_20150625_18_18_19_Pro WP_20150625_18_18_23_Pro

Huis heeft op loopafstand ook toegang tot een private beach voor de community.

Op de link hierboven kun je de fotos van binnen kijken. Er zijn een aantal dingen die je zou kunnen doen. Vloerbedekking vervangen voor houten vloer. Terras/dek maken rondom de woonkamer (is nu alleen bij de slaapkamer). Muur tussen woonkamer en keuken weghalen en keuken vervangen. Master bedroom de badkamer en inloop kast vergroten door de slaapkamer erbij te trekken. Openhaard stuccen en strak maken. Houten plafonds white washen. etc.

Beneden kun je met de 2 kamers een gasten slaapkamer/playroom maken. (mother in law appartment). En de andere kant een bios en studeer kamer.

Mogelijkheden genoeg maar wel aardig wat werk. Als je er zo intrekt moet je niet persee aan het klussen, dat is ook een groot voordeel. En over wat langere tijd kun je wanneer er geld beschikbaar is weer wat klussen doen.

Dus…. twijfel twijfel…..

Comments

Comment by Marijke on 2015-07-04 03:31:08 +0000

Om eerlijk te zijn vind ik het een prachtig huis….. ?

Ruime kamers, prachtig uitzicht, hoge plafonds, twee openhaarden, ruime kamers, hele ruime tuin. Mooi!

Succes met besluiten!

Xx