Appraisal huis in Bothell

1 van de stappen bij een hypotheek is het laten taxeren van het huis. De kopers van ons huis in Bothell hebben dit ook laten doen. De makelaar adviseerde ons niet thuis te zijn dus San was ook met Lisa en de hond de hort op. (voorkomt dat de verkopers verkeerde dingen zeggen die de taxatie kunnen beinvloeden). Nu heeft de taxateur dus voor een dichte deur gestaan en die was nogal boos. Onze makelaar was in gesprek, San was in gesprek en kreeg ze dus telefonisch niet te pakken en hij zei dat hij niet zelf het huis in mocht (ook al hebben ze een sleutel van de lockbox). Lilian onze makelaar had dat in de laatste 10 jaar nog niet meegemaakt. De taxateur had uiteindelijk contact gehad met management van de bank en mocht het huis in, maar was dus helemaal niet blij.

Nu heeft hij het huis dus $50.000 lager getaxeerd dan de kopers hebben geboden ($599.000) en wat wij er iets meer een jaar geleden voor hebben betaald ($595.250) dus das nogal raar, maar wel als gevolg dat de bank de hypotheek niet wil verstrekken aan de kopers. De makelaars hebben het idee dat de taxateur boos was en expres laag is gaan zitten. Zowel de kopende als onze makelaar gaan een klacht indienen.

Wat is nu het gevolg? In principe mogen de kopers nu van de koop afzien, ze hebben al aangegeven dat ze het huis toch echt wel graag willen kopen en ze switchen nu van bank, ze waren al chagrijnig met Bank of America en dit was de druppel, ze switchen nu naar Wells Fargo, laten een nieuwe taxatie doen en willen dan de koop afronden. Het enige is dat dit de koop iets kan vertragen en ze moesten ons officieel om toestemming vragen te switchen van bank etc. Nu vinden we dat geen probleem, een week vertraging is nog wel te overzien.

Hoewel de school van Lisa op 1 september begint, zou het ideaal zijn als we dan al op het nieuwe adres wonen, maar we denken dat we wel kunnen regelen dat Lisa daar al naar School kan en dan brengen we haar gewoon elke dag daarheen (tis even een stukje om naar mijn werk maar het kan verder prima). (De scholen zijn gebonden aan de plek waar je woont in de US).

Dus kleine setback, maar ook dit gaat weer opgelost worden.