Huis op de markt brengen

Volgende stap na het doen van een bod is het verkopen van ons huidige huis. Vandaag is de makelaar met haar assistent langsgeweest om te kijken naar ons huis. Oftewel, elke kamer moet wel wat aan gebeuren. Bank in de woonkamer moet ergens anders staan. Aan de muur komt 1 groot schilderij. De 2 barkrukken moeten weg daar komen 4 anderen voor. Schilderijen in de gang zijn te klein. Komt 1 grote voor in de plaats. Planten in de keuken erbij, vloerkleed in de woonkamer. Tafel op de patio moet weg daar komt een kleinere voor zodat het ruimer lijkt etc.

Dus huis wordt helemaal gestaged voor de fotos maar ook voor de verkoop. 1e week is het belangrijkste. Er wordt een lunch georganiseerd voor alle makelaars in de buurt. Onze makelaar schijnt er om bekend te staan dat ze zulke luxe lunches regelt, de makelaars komen dan allemaal naar het huis kijken, lekker lunchen, krijgen een starbucks kaart etc. Allemaal bedoeld omdat ze dan weten hoe het huis er precies uit ziet en ze allemaal klanten hebben die op zoek zijn naar het perfecte huis. Wellicht hebben ze iemand in het bestand die precies naar dit huis op zoek is.

Ze komen ook helpen om de boel opnieuw in te richten, schoon te maken, komt een schilder 1 muurtje schilderen waar wat krassen op zitten etc. De meubels brengen ze ook. Paar dingen moeten we even tijdelijk ergens kwijt.

En ondertussen hebben we de 1e check ook al uitgeschreven. Voor het doen van een bod moet je een $15.000 check uitschrijven. Dit geld komt op een zogenaamde escrow rekening te staan en is bedoeld voor de verkoper van het andere huis als wij zomaar van de verkoop af zien. We hebben ontbindende voorwaarden zoals verkoop oude huis, inspectie, buurtonderzoek waarmee we zo van de deal afkunnen dan krijgen we ons geld ook gewoon terug, maar mochten we van de koop afzien zonder die redenen dan zijn we het geld kwijt.

Dus spannende tijden. Afwachen of ze het bod accepteren (horen we voor donderdag) en of het verkopen van dit huis een beetje vlot wil.

 

Comments

Comment by Marjolein dB on 2015-07-07 14:52:54 +0000

Wat onwijs spannend allemaal weer. Fingers crossed, hoop echt dat het jullie lukt. Dat andere huis ziet er echt uit als een schot in de roos 🙂